Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Δικαστήρια Πάτρας: Κατέπεσε το κατασκευασμένο κατηγορητήριο της Ολυμπίας Οδού ενάντια στους δύο συμπολίτες μας που αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια στην καρμανιόλα του θανάτου.

http://www.kinimadenplirono.gr/wp-content/uploads/2014/10/DSC00641-300x169.jpgΤο μονομελές πλημμελειοδικείο Πάτρας αθώωσε τους δύο κατηγορούμενους συμπολίτες μας για τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της διακεκριμένης φθοράς, ενώ επέβαλλε στον έναν εξ’ αυτών 5μηνη ποινή φυλάκισης με αναστολή για απλή φθορά  (ασκήθηκε έφεση).
Το αποτέλεσμα αυτό, σύμφωνα με τον συνήγορο των κατηγορουμένων και δικηγόρο της νομικής ομάδας του Κινήματος Χρήστο Λιαρομμάτη κρίνεται σημαντικό, καθώς αποτελεί νομολογία σύμφωνα με την οποία η άρνηση πληρωμής διοδίων και η συνεπαγόμενη εξ’ αυτής καθυστέρηση στη διέλευση των οχημάτων δεν συνιστά παρακώλυση συγκοινωνιών.

Να θυμίσουμε ότι τέσσερα χρόνια πριν οι δύο συμπολίτες μας έκαναν το “έγκλημα” να ορθώσουν το ανάστημα τους στους μεγαλοεργολάβους της Ολυμπίας Οδού, ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην ελεύθερη μετακίνηση. Συγκεκριμένα, προσπάθησαν να διέλθουν τα διόδια του Ρίου το 2010 αρνούμενοι να πληρώσουν τα διόδια του αίσχους  στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών με τους υπαλλήλους της Ολυμπίας Οδού να μην τους επιτρέπουν παρανόμως τη διέλευση και παρότι είχαν σημειώσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους.
Η βιομηχανία διώξεων των μεγαλοεργολάβων δε μας φοβίζει. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την τελική νίκη.
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ
www.kinimadenplirono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου