Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για το χαμό του εργάτη Αντώνη Αρβανίτη

http://irakliolive.gr/site/assets/files/63390/ergatiko.jpgΟ θάνατος του Αντώνη Αρβανίτη, συνταξιούχου οικοδόμου στη Πάτρα, αποτελεί μια ακόμα εργοδοτική-κυβερνητική δολοφονία. Οι εργαζόμενοι του κλάδου, εκτός από την επίθεση στα εργασιακά τους  δικαιώματα, την τρομοκρατία, την κακοπληρωμένη ή και απλήρωτη εργασία, τις συντάξεις-ξεροκόμματα, καλούνται να δώσουν και την ίδια τους τη ζωή, για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν, έστω και για μια ήμερα, το φαγητό για την οικογένεια τους. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εργαστούν κάτω από αυτές τις συνθήκες για ένα μεροκάματο, στην κυριολεξία τρόμου. Ο εργάτης πηγαίνει στην δουλειά του και δεν ξέρει καν αν θα γυρίσει πίσω.
Η απουσία μέτρων ασφάλειας και προστασίας των εργαζομένων, η παντελής έλλειψη των απαιτούμενων ελέγχων, με την πλήρης διάλυση και απονέκρωση των σωμάτων επιθεώρησης εργασίας, έχουν δώσει το τελικό χτύπημα και έχουν μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε σύγχρονες γαλέρες. Οι σκληρές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, αποτελούν πλέον, τον κανόνα για χιλιάδες εργάτες και εργάτριες.
Κυβέρνηση και εργοδοσία, συνεχίζουν από τη μια να δολοφονουν και από την άλλη να καμώνονται  με θράσος ότι πρόκειται για  «ατυχές συμβάντα».  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Δηλώνουμε την βαθιά μας θλίψη και συμπαράσταση στην οικογένεια του Αντώνη Αρβανίτη. Καλούμε τον εργαζόμενο λαό να επιβάλλει την καταδίκη των πραγματικών ενόχων, που οδήγησαν στο θάνατό του.
ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ!
Τα εκατοντάδες κρούσματα εργατικών «δυστυχημάτων» έχουν ενόχους!
Ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που δολοφονεί!
Ανατροπή της πολιτικής της Κυβέρνησης-ΕΕ-Κεφαλαίου
ΤΑΞΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου