Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Εξαπλώνονται ραγδαία τα κρούσματα στους εργασιακούς χώρους - Επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση μέτρων προστασίας


Σε υγειονομικές βόμβες έχουν μετατραπεί οι εργασιακοί χώροι, λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας από την πανδημία και των πρωτοκόλλων - λάστιχο, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα χέρια τους την υπόθεση της προστασίας της υγείας και της ζωής τους. 

Από τα 372 νέα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 114 αφορούν την κονσερβοποιία «Παυλίδης», στα Γιαννιτσά Πέλλας, ενώ άλλα 35 κρούσματα συνδέονται με βιομηχανία ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Στην κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά, στην οποία εργάζονται περίπου 700 άτομα, είχαν επιβεβαιωθεί δεκάδες κρούσματα και τις προηγούμενες μέρες, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνεται από την κυβέρνηση ο συνολικός αριθμός. Υπενθυμίζεται επίσης ότι μέσα σε λιγότερο από μία βδομάδα επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 8 κρούσματα στην κονσερβοποιία «Venus» στη Βέροια και 7 κρούσματα στην ΑΛΜΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας.

Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ανακοινώθηκε τελικά πως αναστέλλεται για εφτά ημέρες η λειτουργία της εταιρείας στα Γιαννιτσά. Εξάλλου, σε αυτό το φόντο και καθώς σε αυτές τις μεγάλες επιχειρήσεις δουλεύουν εποχικοί εργαζόμενοι από όλους τους νομούς της περιοχής, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς τέθηκαν σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων (αναστολή εκδηλώσεων, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 9 ατόμων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους κ.ά.).

Από τα 114 νέα κρούσματα του εργοστασίου στα Γιαννιτσά, 64 αφορούν εργαζόμενους που κατάγονται από την Πέλλα, 13 από την Πιερία, 13 από την Καστοριά και 4 από την Ημαθία. Επίσης, από τα 30 κρούσματα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως βρίσκονται υπό διερεύνηση, τα 18 συνδέονται με την κονσερβοποιία. 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου