Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Καταγγελία για τις νέες απολύσεις στην ALTHOM ΕΠΕ

Σε μια σειρά χώρους και κλάδους η εργοδοτική επίθεση παίρνει οξυμένα χαρακτηριστικά, καθώς τα αφεντικά αξιοποιούν τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων για να τσακίσουν εργατικά δικαιώματα και προχωρούν σε απολύσεις. Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, οι εργοδότες του κλάδου έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια τους και υπολογίζουν πώς θα εξασφαλίσουν τα κέρδη τους που κινδυνεύουν λόγω της νέας κρίσης που επιτάχυνε ο κορονοϊός, φορτώνοντας τα σπασμένα στις πλάτες μας. Σε αυτό το πλαίσιο, εργοδοσία της ALTHOM, σε συνέχεια των 2 απολύσεων που είχαν γίνει τον Ιούνιο, προχωράει σε 5 νέες απολύσεις.

Επικαλούμενοι ότι συρρικνώθηκε ο κύκλος εργασιών λόγω της κρίσης στις αερομεταφορές, καταλήγουν στις 5 νέες απολύσεις, διατηρώντας το καθεστώς επισφάλειας για όσους συνεχίζουν να δουλεύουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η δραστηριότητα της εταιρίας κάθε άλλο παρά περιορίστηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, μιας και με την εφαρμογή της τηλεεργασίας, οι εργαζόμενοι συνέχισαν να δουλεύουν και με το παραπάνω, με τις υπερωρίες να διογκώνονται. 

Στο ίδιο πλαίσιο, η κυβέρνηση επιλέγει κατακαλόκαιρο, στα βήματα της προηγούμενης, να φέρει νομοσχέδια κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, όπως το νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις διαδηλώσεις που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στις διεκδικήσεις των εργαζομένων. 

Καλούμε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να μην συναινέσουν σε καμία απόλυση ή τροποποίηση των όρων εργασίας τους στο ωράριο, στο μισθό, στην άδεια. 

Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και η απογοήτευση. Να απορρίψουμε τη λογική της «ατομικής ευθύνης = ατομικής λύσης», του εργαζόμενου μόνου απέναντι στον εργοδότη. Τη λογική ότι εργαζόμενοι και εργοδότες είμαστε στην ίδια βάρκα. Μιλάμε με τους συναδέλφους μας και δρούμε συλλογικά. Να διεκδικήσουμε μαχητικά τα δικαιώματά μας για πλήρη εργασία μισθό και ασφάλιση. Καταγγέλλουμε στα σωματεία μας, άμεσα, κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας και ασυδοσίας. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ALTHOM! ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ 


Απαιτούμε άμεσα
  • Άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων από την εργοδοσία της Althom!
  • Καμία νέα απόλυση!
  • Να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο εργαζόμενος λαός τη κρίση τους.

 

ταξική πτέρυγα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου