Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης, αντιρατσιστική κινητοποίηση αλληλεγγύης στη Μυτιλήνη


Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Φεβρουαρίου στη Μυτιλήνη δυναμική συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στα πλαίσια της Πανελλαδικής Ημέρας δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν τόσο στη Σάμο όσο και στην Κω, νησιά που όπως η Λέσβος έχουν μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων αιτούντων άσυλο. Στη Μυτιλήνη η συγκέντρωση έγινε στα Κεντρικά Λύκεια και σε αυτή καλούσαν με ανακοινώσεις τους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λέσβου, η δημοτική κίνηση «Ανυπόταχτη Μυτιλήνη», ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Λέσβου και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων σε ΜΚΟ της Λέσβου.

Παράλληλα το παρών στη συγκέντρωση έδωσαν ο περιφερειακός σύμβουλος της «Ανταρσία στο Αιγαίο» Νίκος Μανάβης, η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Με πυξίδα τον πολίτη» και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μυτιλήνης Εριφύλη Χιώτελη, η δημοτική σύμβουλος Βασιλική Ανδρεάδελλη, η σύμβουλος της Κοινότητας Μυτιλήνης με τη "Δημοκρατική Μυτιλήνη" Μίνα Αδαλή καθώς και συνδικαλιστικά στελέχη πρωτοβάθμιων σωματείων της Λέσβου.
Η πορεία ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι και οι διαδηλωτές πορεύτηκαν διαμέσου της Ερμού στην Επάνω Σκάλα και από εκεί στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Εκεί στάθηκαν φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και εναντίον του εθνικισμού, του πολέμου και του φασισμού. Τέλος οι διαδηλωτές κατέληξαν μέσω της προκυμαίας Μυτιλήνης στην Πλατεία Σαπφούς όπου διαλύθηκαν ειρηνικά.

stonisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου