Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Όχι στο προσοντολόγιο - λαιμητόμο. Όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμπτης 17/1


Tο προσοντολόγιο-έκτρωμα για τους διορισμούς που είναι αποφασισμένη να προωθήσει η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες συναδέλφους μας, κλέβει τα χρόνια δουλειάς μας, μονιμοποιεί την επισφάλεια, την ελαστική εργασία και την ανακύκλωση της ανεργίας.

• Απαξιώνει τα πτυχία αποσυνδέοντας τα οριστικά από τα εργασιακά δικαιώματα, οδηγώντας σε ένα αέναο κυνήγι απόκτησης νέων προσόντων μεταπτυχιακών επιμορφωτικών, ξένων γλωσσών, πιστοποιητικών σεμιναρίων.
• Μεταφέρει την ευθύνη και το κόστος στον αδιόριστο και δημιουργεί μια νέα αγορά παραπαιδείας. 
• Στοχεύει στο σπάσιμο κάθε συλλογικής στάσης και σκέψης στη διαμόρφωση καθεστώτος όπου ο κάθε ένας με τον φάκελο των προσόντων του θα ανταγωνίζεται τον διπλανό του.
• Προωθεί την προκαταβολική - εισαγωγική αξιολόγηση στο πνεύμα της αριστείας.
• Εφαρμόζει όλες τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ από το 90 και μετά υλοποιώντας όλες τις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
• Κυρίως όμως σκιαγραφεί τον εκπαιδευτικό που τους χρειάζεται η «νέα» εκπαίδευση της αειφορίας που απαιτούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης», της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης του καπιταλισμού 
Γι΄ αυτό χρησιμοποιεί την καταστολή, τα χημικά και τη βία των ΜΑΤ για να την επιβάλλει
Προετοιμάζει την εφαρμογή της αξιολόγησης με στόχο την πειθάρχηση , την κατηγοριοποίηση και τις απολύσεις των εκπαιδευτικών. Ποια θα είναι η θέση του μόνιμου εκπαιδευτικού που διαθέτει μόνο το πτυχίο;
Να γιατί είναι η στιγμή που το εκπαιδευτικό κίνημα μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, πρέπει να ορθώσει ανάστημα. Να κλιμακώσουμε πιο μαζικά, πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά απαιτώντας την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου με κορύφωση τη μέρα συζήτησής του στη Βουλή, την Πέμπτη 17/01. Να αντισταθούμε και να ξεπεράσουμε τις πλειοψηφίες του υποταγμένου συνδικαλισμού σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ που αρνούνται να προχωρήσουν άμεσα σε απεργιακή κλιμάκωση και σέρνονται πίσω από ότι κατορθώνει ο αγώνας μας να επιβάλλει.
Ταυτόχρονα να προχωρήσουμε σε κάλεσμα αγώνα, ενότητας και συσπείρωσης όλης της κοινωνίας, των εργαζόμενων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των άνεργων, των φοιτητών με στόχο:

Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία σ΄ ένα σχολείο που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας.

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ της ΠΕΜΠΤΗΣ 17/1/2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου