Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Oι πρόσφυγες δολοφονούνται στον Έβρο και συλλαμβάνονται δημοσιογράφοι και φίλοι της οικογένειας των αγνοουμένων


Και όμως πίσω από την κουρτίνα των "εθνικών κινδύνων" μπορεί να κρύβονται ανθρώπινα δράματα, τα τρομερά εγκλήματα του ελληνικού κράτους και της ΕΕ των κλειστών συνόρων και των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων!
Γιατί όλοι ξέρουν ότι στον Έβρο έχουν αυξηθεί οι πρόσφυγες -κυρίως Κούρδοι πρόσφυγες από την Νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία μετά την Τουρκική εισβολή στο Αφρίν. 
Όπως έχουν αυξηθεί και οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ που πραγματοποιούν στρατιωτικοποιημένα τμήματα "εθελοντών" με την σύμπραξη Στρατού και Αστυνομίας-ΕΥΠ.
Είναι ο πραγματικός πόλεμος, ο πόλεμος κατά των προσφύγων που από κοινού διεξάγουν Τσίπρας-Ερντογάν-ΕΕ-ΝΑΤΟ, αποκαλύπτοντας το αποκρουστικό πρόσωπο του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού όπου ο κοινωνικός και ιμπεριαλιστικός πόλεμος αλληλοσυνδέεται ως ασύμμετρη απειλή και τρομοκρατικός πόλεμος των αστών!

Διαβάζουμε λοιπόν:
Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν σήμερα τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν χθες σε απαγορευμένη ζώνη στα σύνορα του Έβρου.
Οι τέσσερις Τούρκοι εντοπίστηκαν να κινούνται χθες το απόγευμα στην παρέμβρια περιοχή μεταξύ Σοφικού και Ρηγίου και συνελήφθησαν καθώς δεν είχαν σχετική άδεια.
Οι δύο δήλωσαν δημοσιογράφοι και ότι πέρασαν στο ελληνικό έδαφος για να καλύψουν δημοσιογραφικά την υπόθεση της μητέρας με τα τρία παιδιά τουρκικής υπηκοότητας που αγνοούνται μετά την ανατροπή βάρκας η οποία διέσχιζε τον ποταμό Έβρο με συνολικά εννέα επιβάτες.
Οι άλλοι δύο συλληφθέντες ανέφεραν ότι είναι φίλοι της οικογένειας των αγνοουμένων και συνόδευαν τους δημοσιογράφους.
Σε βάρος και των τεσσάρων έχει σχηματιστεί δικογραφία για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.

Οι πρόσφυγες από την Αφρίν πνίγονται στον Έβρο


Τις τελευταίες μέρες η καθεστωτική προπαγάνδα έχει ενταθεί και επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού προκειμένου να καμουφλαριστεί ο απάνθρωπος πόλεμος που διεξάγει και το ελληνικό κράτος ενάντια στους πρόσφυγες.evros-news
Μάλιστα, τα καθεστωτικά μέσα αναβαθμίζουν την επικοινωνιακή τους φαρέτρα και στρέφουν τα βέλη τους ενντίον των προσφύγων που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.
Μιλούν για κόλπα της Τουρκίας, για εκβιασμό του καθεστώτος Ερντογάν στην Ε.Ε. και στον συνεργάτη του στον πόλεμο κατά των προσφύγων Τσίπρα.
Η πραγματικότητα όμως είναι πιο σύνθετη.Οι πρόσφυγες που επιχειρούν να περάσουν τον Έβρο για να βρουν καταφύγιο από τον πόλεμο και πέφτουν πάνω στα αναβαθμισμένα στρατιωτικά μέτρα και για αυτό γίνονται ολοένα πιο ριψοκίνδυνοι στην απελπισία τους...

Είναι πρόσφυγες από την Αφρίν της Συρίας.evros-news
Οι πρόσφυγες που πνίγονται και δολοφονούνται από τα κράτη και την ΕΕ αυτή την περίοδο στον Έβρο είναι τα θύματα της εισβολής του Τουρκικού στρατού στην Συρία, είναι τα θύματα του Τουρκικού στρατού και των αιμοβόρων παραστρατιωτικών τους που σκότωσαν και σκοτώνουν, βιάζουν, λεηλατούν, απαγάγουν, προχωρούν σε εθνοκάθαρση της περιοχής, με την πλήρη κάλυψη της Δύσης, με την πλήρη κάλυψη της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ. 
Αυτοί οι πρόσφυγες πέφτουν πάνω στον ελληνικό στρατό και της FRONTEX, αφού το μπλοκάρισμα τους και η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος μακριά από τις καπιταλιστικές μητροπόλεις της Ευρώπης, είναι απαραίτητος όρος για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καταλήστευση-επανασχεδιασμό της περιοχής. 
Και σύμφωνα λοιπόν με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ "με λεωφορεία του ΚΤΕΛ έφτασαν στη Θεσσαλονίκη 106 πρόσφυγες από την Αφρίν της Συρίας, αργά το βράδυ χθες, Πέμπτη 5 Απριλίου.
Οι πρόσφυγες είναι Κούρδοι, οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα τα ελληνοτουρκικά σύνορα και παρέμεναν στα κρατητήρια του Έβρου, μέχρι να γίνει η διαδικασία της ταυτοποίησής τους. Ήδη έχουν μεταφερθεί στα κέντρα φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια και στα Διαβατών".
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.
♦ Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσής τους. Στήριξη των αναγκών και των δικαιωμάτων τους με στόχο την αυτοοργάνωση της ζωής τους.
♦ Ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Ούτε κλειστά, ούτε ημίκλειστα. Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
♦ Όχι στους πολέμους και στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτούς. Επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τις ξένες χώρες.
♦ Σύνορα ανοιχτά. Όχι σε χώρες-φυλακές. Εμείς απαιτούμε

– ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
– ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ Ε.Ε.
– ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε.
– ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
– ΜΑΖΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου