Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό από το Κόμμα Εργασίας της Τουρκίας (ΕΜΕΡ)


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των νεκρών στην πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω απ’ την Αθήνα σε δασικές περιοχές ξεπέρασε τους 70. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων και στον ελληνικό λαό.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την αμφιβολία του και τόνισε ότι είναι ύποπτο το γεγονός ότι ξέσπασε φωτιά σε Ανατολική και Δυτική Αττική ταυτόχρονα. Ξέρουμε τι σημαίνει αυτή η αμφιβολία εφόσον και στη χώρα μας αρκετές φορές γίναμε μάρτυρες σε εμπρηστικές πράξεις με σκοπό την αλλαγή χρήσης της δασικής έκτασης.

Το κάψιμο των δασών είναι ένας τρόπος να χρησιμοποιηθεί η δημόσια γη απ’ τους ιδιώτες και να τροφοδοτηθεί ο κλάδος της κατασκευής. Φαίνεται ότι αυτή η πραγματικότητα ισχύει και στην γειτονική χώρα την Ελλάδα και οι τάξεις που ωφελούνται από αυτή την κατάσταση δεν διστάζουν να προχωρούν σε τέτοιες πράξεις χωρίς καμία ενοχή ακόμα και αν κοστίζει ανθρώπινες ζωές.

Πιστεύουμε πως ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει κι αυτή τη φορά και θα υπενθυμίσει στον Πρωθυπουργό την ευθύνη που έχει και όχι μόνο να κάνει δηλώσεις. Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι θα διεκδικήσει την τιμωρία των υπευθύνων και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε ξανά τα συλλυπητήριά μας στον γειτονικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου