Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Με τις πλάτες της ΓΣΕΕ, ο εργοδοτικός συνδικαλισμός της Πάτρας

Στο στόχαστρο της ΓΣΕΕ (της Κοινωνικής Συμμαχίας και της πέμπτης φάλαγγας των ΣΕΒ-κυβέρνησης-ΕΕ),   βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η προσπάθεια σωματείων, συνδικαλιστών και παρατάξεων να οργανώσουν Συνέδριο και αρχαιρεσίες, χωρίς νόθους αντιπροσώπους και εκφυλισμένες διαδικασίες. Απείλησε δε, ότι η Συνομοσπονδία δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα που παράγονται ή θα παραχθούν από το συνέδριο-εκλογές του Ε.Κ.Π.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει τις ακραίες και βίαιες καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, αλλά και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις – μέλη μας, οι οποίες έχουν ως στόχο να προσβάλλουν – υπονομεύσουν δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικά δικαιώματα.
Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν θέση εντός των κόλπων του οργανωμένου, προοδευτικού και δημοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Συνομοσπονδία δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα που παράγονται ή θα παραχθούν μέσα από τέτοιες διαδικασίες και δεν θα τις νομιμοποιήσει εφόσον συνεχιστούν.
Διανύσαμε πολύ δρόμο, για την ακρίβεια 100 χρόνια, μέσα σε δύσκολες και αντίξοες για το συνδικαλιστικό κίνημα οικονομικές και γεωπολιτικές συνθήκες. Παρόλα αυτά, καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και δημοκρατικά προσανατολισμένοι. Καμία ακραία συμπεριφορά, καμία αντιδημοκρατική διαδικασία δεν θα ακυρώσει την επίπονη και διαρκή προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης και συμπόρευσης των δυνάμεων της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου