Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Επίδειξη δύναμης των ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ στην Λευκίμμη, 10 χρόνια μετά


Εκτεταμένη χρήση χημικών έκαναν τα ΜΑΤ το βράδυ της Τρίτης 26 Ιουνίου εναντίον των κατοίκων της Λευκίμμης στην Κέρκυρα που αντιδρούν στην μετατροπή της γης τους σε σκουπιδότοπο.
Η δολοφονική στάση επίθεση των ΜΑΤ είχε στόχο την οργή των κατοίκων της Λευκίμμης απέναντι σε μια κυβέρνηση που του υφάρπαξε την ψήφο τους με ψεύτικες υποσχέσεις.
Υπάρχουν φόβοι για γενικευμένα επεισόδια και ακραίες μορφές σύγκρουσης που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ηλικιωμένοι άνθρωποι και μικρά παιδιά κατοικούν και βρίσκονται αυτή τη στιγμή δίπλα σε πεδίο μάχης.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει ακόμη καμιά ανακοίνωση από οποιονδήποτε εκπρόσωπο του δήμου, της περιφέρειας ή της κυβέρνησης. Φαίνεται έτσι η συνενοχή τους κι η απροθυμία τους να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες για την επίθεση των ΜΑΤ. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, ΣΥΡΙΖΑίοι και ΑΝΕλίτες είναι πλέον επικίνδυνοι και κρύβονται για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους!
Τα πρώτα 7 λεωφορεία με πάνοπλους Ματατζήδες, κατέφθασαν τα ξημερώματα της Τρίτης προκειμένου να επιβάλουν δια της βίας στους κατοίκους της Λευκίμμης και της Κέρκυρας την δημιουργία άλλης μιας χωματερής-τέρας.
Ως γνωστόν αυτό είχε επιχειρηθεί και δέκα χρόνια πριν από την τότε κυβέρνηση. Τότε σκοτώθηκε μια γυναίκα στην διάρκεια των συμπλοκών και δεκάδες κάτοικοι βρέθηκαν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι. Ακολούθησε μια μακρόχρονη δικαστική περιπέτεια με δεκάδες δίκες.
Η σημερινή δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η Περιφέρεια Ιονίων νήσων (επίσης του ΣΥΡΙΖΑ) επιχειρεί κάτι ανάλογο. Αφού ροκάνισαν τον χρόνο επί τέσσερα χρόνια χωρίς να βάλουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων δηλώνουν σήμερα ότι η δημιουργία μια ακόμα χωματερής είναι μονόδρομος.
Έτσι η δημοτική και περιφερειακή αρχή μαζί με την κυβέρνηση κατάφεραν το ακατόρθωτο. Η Κέρκυρα έγινε ένας απέραντος σκουπιδότοπος .
Το δημοτικό συμβούλιο έχει σχεδόν όλο παραιτηθεί. Η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την αλλεπάλληλες παραιτήσεις διαλύεται. Αυτή την ώρα ετοιμάζονται και άλλες παραιτήσεις .
Την προηγούμενη Παρασκευή έγινε στην πόλη της Κέρκυρας μια διαδήλωση χιλιάδων κατοίκων που πολιόρκησε το ιστορικό κτήριο του Σαν Τζιάκομο με το σύνθημα «Δεν πάει άλλο».
Ο Δήμαρχος Κ. Νικολούζος είναι σε πλήρη απομόνωση. Δεκάδες κόμματα και φορείς εκδίδουν ανακοινώσεις και συμπαραστέκονται ενεργά στους κατοίκους της Λευκίμμης ενώ γίνονται διεργασίες για ευρύτερες κινητοποιήσεις σε όλο το νησί που βρίσκεται πλέον σε απελπιστική κατάσταση. Στις διαδηλώσεις παίρνουν μέρος και ξένοι τουρίστες με δικά τους πανό.
Αν δεν αποφασίσει η κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική τότε αυτό το καλοκαίρι θα είναι ένας εφιάλτης για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες με συνέπειες για την υγεία αλλά και την οικονομία του νησιού. του Σταμάτη Κυριάκη-kommon



Δύναμη στην αγωνιζόμενη Λευκίμμη !
Ανακοίνωση του γ.τ. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ακριβώς 10 χρόνια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της Μαρίας Κουλούρη, κατά τη διάρκεια της σκληρής κατασταλτικής επέμβασης των ΜΑΤ με στόχο την λειτουργία παράνομης χωματερής στη Λευκίμμη το 2008, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Αυτή τη φορά είναι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι ψευτοαριστερή Τοπική Αυτοδιοίκηση που επιχειρούν να αιματοκυλήσουν τη Λευκίμμη και να επιβάλλουν με τη βία και με δεκάδες μεταφερόμενες διμοιρίες ΜΑΤ, την λειτουργία ενός πρόχειρου, αντιεπιστημονικού και καταστρεπτικού για την κοινωνία και το περιβάλλον έργου.
Είχαν προηγηθεί τέσσερα ολόκληρα χρόνια ανικανότητας και εμπαιγμού από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας, καθώς όχι μόνο εξάντλησαν τα όρια αντοχής της επίσης παράνομης χωματερής του Τεμπλονίου, αλλά άφησαν δεκάδες χιλιάδες τόνους σκουπιδιών στους δρόμους όλης της Κέρκυρας για να εκβιάσουν τη «λύση Λευκίμμη» και θέτοντας τον τελευταίο μήνα σε τεράστιο κίνδυνο τη δημόσια υγεία όλου του νησιού.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο σχεδιασμός και η λειτουργία μιας δημόσιας και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας προσκρούει στις αδηφάγες επιδιώξεις του ξενοδοχειακού και τουριστικού Κεφαλαίου του νησιού, το οποίο δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει δεκάρα τσακιστή για τα απορρίμματα που παράγει, κατά τον ίδιο τρόπο που εκμεταλλεύεται με το χειρότερο και πιο απάνθρωπο τρόπο τους εργαζόμενους στον τουρισμό και τον επισιτισμό.
Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος και ΜΑΤ εξυπηρετούν ακριβώς αυτά τα συμφέροντα και παράλληλα ενισχύουν με τη στάση τους την παρουσία της Χρυσής Αυγής την οποία έχουν αναγορεύσει ως δήθεν καθοδηγητή των αντιδράσεων σε μια περιοχή με τεράστια παράδοση και προσφορά στο Κίνημα και την Αριστερά.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΌΜΕΝΟ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ




«Έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη» απαιτούν ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Κέρκυρας και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας, καταδικάζοντας την απόβαση των ΜΑΤ στο νησί προκειμένου να αποτρέψουν τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ. 
Σε κοινή τους ανακοίνωση καταδικάζουν «την απόφαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της Περιφερειακής και δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ να επιβάλουν με τη χρήση κατασταλτικών μηχανισμών (ΜΑΤ) τη λειτουργία του παράνομου και επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία αλλά κατάλληλου για τα επιχειρηματικά συμφέροντα ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Το νέο αυτό έγκλημα που διαπράττουν, εντάσσεται στη συνολικότερη προσπάθεια υποβάθμισης της ίδια της ζωής των εργαζομένων, των μικρών αγροτών και των φτωχών αυτοαπασχολούμενων, που πρώτα και κύρια ξεκινάει μέσα στους χώρους δουλειάς.
Τα "αδιέξοδα" που εδώ και χρόνια έχουν μεθοδεύσει και στο ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών με τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους και το θησαύρισμα κάποιων μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος των εργαζομένων, του λαού συνολικά δεν είναι φαινόμενο που το συναντάμε μόνο στο νησί μας. Είναι σχέδιο μιας συνολικότερης πολιτικής που εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη χώρα, υπό την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η προσπάθεια βίαιης λειτουργίας του ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ Λευκίμμης, ύστερα από τη σημερινή (26 Ιούνη 2018) απόβαση δυνάμεων καταστολής των ΜΑΤ, είναι μέρος της "ανάπτυξης" που εδώ και τόσον καιρό διαφημίζουν, είναι η "επιστροφή στην κανονικότητα" και η "μεταμνημονιακή" πραγματικότητα την οποία έχουν ετοιμάσει για το λαό.
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι μεταξύ Τεμπλονίου και Λευκίμμης, Βορρά ή Νότου αλλά αν τελικά θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών ή του λαού. Τα ΜΑΤ που από τα ξημερώματα έχουν κατακλίσει το νησί μας και ήδη έχουν παραταχθεί στη Λευκίμμη έναν και μόνο στόχο έχουν, να διασφαλίσουν τελικά τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, που ετοιμάζονται για ακόμα πιο χρυσές μπίζνες!
Έχουν τεράστιες ευθύνες για ό,τι συμβεί.
Έξω τα ΜΑΤ και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί από τη Λευκίμμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου