Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά


ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 09:30 - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ 10:00
Πρωτομαγιά. Μέρα γιορτής και μάχης της οργανωμένης εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο. Μέρα απολογισμού και καθορισμού στόχων, των ταξικών δυνάμεων.
  Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς, συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωποι με την καθολική επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τον λαό μας αλυσοδεμένο στη φυλακή της ΕΕ, του ΔΝΤ, του Κεφαλαίου, με στρατιές ανέργων, απλήρωτων-προσωρινά εργαζομένων, με δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς δικαιώματα. Η κυβέρνηση και όλη η συστημική αντιπολίτευση μας καλούν σε μια μόνιμη  θυσία για την "ανάπτυξη" των κερδών του κεφαλαίου, επιταχύνουν την ολοκληρωτική εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων. Η «έξοδος από τα μνημόνια» έχει αναδειχθεί σε νέο «εθνικό στόχο», που βέβαια δεν είναι τίποτα άλλο παρά η συνέχιση των μέτρων των ευρωμνημονίων, της επιτήρησης – εποπτείας και των αλλεπάλληλων κυμάτων αντεργατικών αναδιαρθρώσεων.  
  Η δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας, οι ιδιωτικοποιήσεις και η επιβολή της δικτατορίας της αγοράς, είναι ο βατήρας για την νέα εκτίναξη των κερδών τους, η αφετηρία για τη διεκδίκηση ευρύτερου ρόλου στην περιοχή, ο παρονομαστής των νέων συμμαχιών τους και της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει μεγάλες ευθύνες για την πρόσδεση της Ελλάδας στο πολεμικό άρμα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για την ενίσχυση του αντιδραστικού άξονα με Ισραήλ και Αίγυπτο. Μετατρέπει τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΝΑΤΟ-ΕΕ, γίνεται χορηγός πολέμου με τις νέες εξοπλιστικές δαπάνες, ενώ συζητάει ακόμα και την αποδοχή των πυρηνικών όπλων στον Άραξο.  Οι πολεμικές προετοιμασίες εντείνονται καθώς σχεδιάζουν να μας στείλουν "κρέας στα κανόνια" του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών ροών. 

Εργατικό κίνημα  ανεξάρτητο από την αστική πολιτική  και την αστική ηγεμονία στο παραμύθι της «εθνικής ενότητας».
 Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) όχι μόνο αντιστρατεύονται τα εργατικά συμφέροντα, αλλά διευκολύνουν την κυβέρνηση να περάσει την αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Έχουν σημάνει απεργοσπασία και παράδοση. Προκηρύσσουν απεργία με τους κοινωνικούς εταίρους, την «Πανεθνική Μέρα Δράσης», μιας «απεργίας» με αντιδραστικό, αντεργατικό περιεχόμενο!  «Όλοι μαζί, θέτουμε την πατρίδα μας στην πρώτη γραμμή με σκοπό την “παλινόρθωση” της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας» είναι η γραμμή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και Σία.
 Η πολιτική τους(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στο Ε.Κ.Πάτρας χαρακτηρίζεται από την απεργοσπασία, την ανοιχτή επίθεση κατά αγωνιζόμενων εργαζομένων, το στήσιμο σωματείων-φαντασμάτων, νόθες διαδικασίες, στήσιμο επιχειρήσεων από συνδικαλιστές, μέχρι και τον δανεισμό εργαζομένων σε ντόπιους επιχειρηματίες για το σπάσιμο επισχέσεων εργαζομένων. Η πολιτική της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΠ, έχει οδηγήσει τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους, στη μεγαλύτερη ήττα που έχει καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία της Πάτρας.
  Αναγκαίο ένα αναγεννημένο ταξικό εργατικό κίνημα. Αντίπαλος της εργοδοσίας, του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων. Να θεωρεί σαν κριτήριο δράσης του, τις εργατικές ανάγκες και δικαιώματα. Να έχει ανεξαρτησία από τις κυβερνήσεις, τα κόμματα του κεφαλαίου, τα κέντρα εξουσίας και το κράτος, από την αστική πολιτική. Να βασίζεται στη δύναμη των ίδιων των εργαζομένων, στη δημοκρατία του αγώνα. Να προωθεί την ταξική ενότητα των εργαζομένων πάνω σε ένα πρόγραμμα ενοποίησης της πάλης και όχι «εξαίρεσης» ή διαμαρτυρίας. Ο συνδικαλισμός θα ξαναποκτήσει το ρόλο του όταν η ενότητα και η συλλογική διεκδίκηση θα μπει στην πρώτη επιλογή των εργαζομένων ενάντια στην υποταγή, την ανημποριά, τις αυταπάτες, τις αναθέσεις, τις κοινοβουλευτικές-εκλογικές «λύσεις», τις ατομικές, ακόμα και φασιστικές «λύσεις». 
-Για να διεκδικήσουμε Συλλογικές Συμβάσεις παντού με μείωση του εργάσιμου χρόνου, ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
-Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τον κοινωνικό μεσαίωνα.
-Να φωνάξουμε «κάτω τα χέρια» από τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα λαϊκά σπίτια, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τους πλειστηριασμούς.
-Για να βγούμε από τη φυλακή της ΕΕ και του ΔΝΤ, να διαγράψουμε το ληστρικό χρέος και να πληρώσει το κεφάλαιο για την κρίση.
-Να επιβάλλουμε σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, απέναντι στον αυταρχισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική καταστολή.  

Πόλεμο στον πόλεμο του κεφαλαίου, του ιμπεριαλισμού και των κυβερνήσεων.
 Η επιθετικότητα και επεκτατικότητα της τουρκικής αστικής τάξης και της κυβέρνησης Ερντογάν, είναι μια πραγματικότητα που οι εργαζόμενοι, το ταξικό κίνημα, οι μειονότητες στην Τουρκία το γνωρίζουν καλύτερα. Από την άλλη η μονομερής μετατόπιση των ευθυνών στην τουρκική πολιτική, για την ένταση του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αποκρύπτοντας την επιθετικότητα και το ρόλο της ελληνικής αστικής τάξης στην γειτονιά μας, είναι για το εργατικό-ταξικό κίνημα όχι μόνο αποπροσανατολιστική αλλά και επικίνδυνη, γιατί αφήνει χώρο στην ανάπτυξη του εθνικισμού και τελικά βάζει πλάτη στην ντόπια αστική τάξη.
 Βασικό καθήκον είναι η πάλη μας, ενάντια στη «δικιά μας» αστική τάξη και κυβέρνηση. Ο στόχος μας είναι να παρεμποδίσουμε την κλιμάκωση των εθνικιστικών ανταγωνισμών, «αφοπλίζοντας» πολιτικά και υλικά το «δικό μας» εθνικό εταίρο σε αυτή την αντιδραστική διαμάχη. To θέμα δεν είναι Αν και Πότε θα γίνει πόλεμος. Το θέμα είναι να αγωνιστούμε, για να μην τους επιτρέψουμε, να μας οδηγήσουν στην σφαγή.
-Για την έξοδο από ΝΑΤΟ και Ευρωστρατό, κλείσιμο όλων των βάσεων.
-Δραστική μείωση των πολεμικών δαπανών, ακύρωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
-Όχι στην ιμπεριαλιστική, αστική και αιματοβαμμένη αλλαγή των συνόρων.
-Καμιά συμμετοχή και στήριξη στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
-Όχι στην εκμετάλλευση της Ανατολικής Μεσογείου από τις πολυεθνικές και τα κράτη, που θα φέρει μόνο κέρδη για τις εταιρείες και συμφορές για τους λαούς.
-Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα, καμία άσκηση καταστολής πλήθους και εξεγέρσεων.
-Πάλη κατά του πολέμου που έχουν κηρύξει ΕΕ-ΝΑΤΟ-ελληνική-τουρκική κυβέρνηση, εναντίον των προσφύγων-μεταναστών.
Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τους μετανάστες και πρόσφυγες, τους λαούς, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη, ενάντια στους πολέμους και τις επεμβάσεις τους!

Με διεθνιστική αντικαπιταλιστική πάλη για την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-κυβερνήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου