Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Με τους πρόσφυγες παλεύουμε μαζί ενάντια σε κυβέρνηση-ΕΕ-Κεφάλαιο.



Τα τελευταία χρόνια η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας έχει μετατρέψει τη χώρα σε μια τεράστια αποθήκη ανθρώπων, για να διατηρηθεί αλώβητη η Ευρώπη-Φρούριο, με κλειστά σύνορα και φράχτες, με χιλιάδες ανθρώπους αποκλεισμένους και φυλακισμένους χωρίς κανένα δικαίωμα. 

Στη πόλη μας εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ τους και παιδιά, είναι αναγκασμένοι να ζουν στους εγκαταλελειμμένους χώρους των παλιών εργοστασίων στο νέο λιμάνι, δίχως πρόσβαση στα βασικά(σίτιση,στέγη, περίθαλψη) και χωρίς να υπάρχουν οι παραμικρές υποδομές υγιεινής. Μόνη κρατική μέριμνα αποτελεί η βίαιη καταστολή των σωμάτων ασφαλείας απέναντι σε όσους προσπαθούν καθημερινά να διαφύγουν μέσω του λιμανιού.

Τα αίτια αυτής της κατάστασης δεν εντοπίζονται στο πρόσωπο των προσφύγων αλλά πρώτα και κύρια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ που γεννούν πολέμους φτώχεια προσφυγιά. Ταυτόχρονα η απάνθρωπη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ έχει εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στα κέντρα κράτησης υπό άθλιες συνθήκες,χωρίς να τους παρέχεται άσυλο και το δικαίωμα μετεγκατάστασης στις χώρες που επιθυμούν. Οι πρόσφυγες δεν είναι πρόβλημα, είναι άνθρωποι με κοινά προβλήματα με τους ντόπιους, την ανεργία, τη φτώχεια και την πείνα.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία ήταν, είναι και θα είναι αλληλέγγυα στους πρόσφυγες παλεύοντας για τον τερματισμό των πολέμων και της νεοφιλελεύθερης επίθεσης που δεχόμαστε καθημερινά στις ζωές μας. Η ιστορία με τους «αγανακτισμένους» πολίτες που διαμαρτύρονται για το πρόβλημα που δημιουργούν οι πρόσφυγες στην πόλη δεν είναι καινούρια. Αυτές οι πρακτικές ανά τα χρόνια έχουν νομιμοποιήσει επιχειρήσεις σκούπα, μέχρι και ρατσιστικά πογκρόμ έχουν συγκαλυφθεί κάτω από αυτή την αφήγηση. Δεν ξεχνάμε ότι τέτοιες λογικές οδήγησαν στο πογκρόμ του 2012 που έγινε καπηλεύοντας τη μνήμη του συμπολίτη μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού κρύβοντας κάτω από το χαλί τις ευθύνες που φέρουν κυβέρνηση-ΕΕ. Η ρητορική του φόβου, της «ασφάλειας», της εγκληματικότητας και των δήθεν οικονομικών επιπτώσεων που καλλιεργεί το ρατσισμό και το μίσος για τους πρόσφυγες και μετανάστες θα μας βρει απέναντί της.  
Καλούμε τους εργαζομένους, το λαό της πόλης να γυρίσει τη πλάτη σε επικίνδυνες λογικές που ζητούν «λύση» των ζητημάτων που έχουν προκύψει σε Λαδόπουλο-ΑΒΕΞ σε βάρος των προσφύγων. Να παλέψουμε μαζί για τα κοινά μας προβλήματα, ενάντια στο ρατσισμό και σε όσους προσπαθούν να διοχετεύσουν την οργή του λαού όχι στους «από πάνω», αλλά στους κοινωνικά πιο αδύναμους.

Απαιτούμε:
-Αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, μέσα στον ιστό των πόλεων. Καμία σκέψη για επιχειρήσεις-σκούπα.
-Άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και των προσφύγων.Να τους δοθεί άσυλο και να μετεγκατασταθούν άμεσα στις χώρες που επιθυμούν. Ανοιχτά σύνορα για όλους και όλες.
-Να καταργηθεί η επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.
-Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που έχουν μετατρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων σε κόλαση πολέμου, πείνας και θανάτου.
-Έξοδος της Ελλάδας από ΝΑΤΟ-ΕΕ, κλείσιμο όλων των βάσεων, καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό, καμία διάθεση ελληνικού εδάφους, αέρος και εξοπλισμού για επεμβάσεις.
-Διεθνιστική αλληλεγγύη-Ειρήνη στου λαούς. Κοινή δράση εργαζομένων και νεολαίας για το γκρέμισμα της Ευρώπης-Φρούριο-φυλακής για τους λαούς.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/03 ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ (ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΚΤΗΣ ΔΥΜΑΙΩΝ) ΣΤΙΣ 14:30.

ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΟΝΡΑ, Α.Ρ.Κ, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Πάτρας, ΔΕΑ, ΕΕΚ, Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό, ΛΑΕ, ΟΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου