Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Πάτρα: Εικόνες που σοκάρουν στην πόλη της φτώχειας!


Η φτώχεια στην Πάτρα μεγαλώνει συνεχώς με αποτέλεσμα οι άστεγοι να αυξάνονται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων οι άστεγοι πλέον έχουν ξεπεράσει τους 100 στον αριθμό και πλησιάζουν τους 120.
Στον αριθμό αυτό υπολογίζονται και οι εν δυνάμει άστεγοι αυτοί που ζουν, δηλαδή, κάτω από κακές συνθήκες σε σπίτια ερείπια και εγκατελελειμμένα. Κάθε άστεγος πλέον έχει την δική του πλατεία, τον δικό του κοινόχρηστο χώρο. 
Η Πάτρα, άλλωστε, είναι μια από τις πόλεις της Ελλάδας με την μεγαλύτερη ανεργία, ενώ ακόμα και οι εργαζόμενοι παίρνουν μισθούς πείνας των 300 και των 400 ευρώ, χωρίς φυσικά να μπορούν να ζήσουν με τα χρήματα αυτά τις οικογένειές τους.
Οι φωτογραφίες που έχει ανεβάσει ο Οδυσσέας Ξεριζωτής λίγες μέρες πριν από τη γιορτή του Πάσχα σοκάρουν. Είναι από ανθρώπους που όπως αναφέρει και ο ίδιος, δεν είναι μετανάστες ή πρόσφυγες, αλλά άνθρωποι της διπλανής πόρτας.
Άνθρωποι που έχασαν την αξιοπρέπειά τους, σε ένα κράτος που σου παίρνει πολλά και σου δίνει λίγα. Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με τον αριθμό των αστέγων όταν μπουν σε πλήρη εφαρμογή οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
Δεκάδες οικογένειες θα χάσουν τα σπίτια τους, οι άστεγοι θα αυξηθούν και πλέον έχοντας κάνει ρουτίνα την εξαθλίωση και τη φτώχεια τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις πρώτες "φαβέλες", αλά Βραζιλία και Λατινική Αμερική, στις συνοικίες αυτής της πόλης. 
Ήδη το πράγμα σε μία τέτοια κατεύθυνση βαδίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου