Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

CGT: Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι ξεπερασμένες. Τον 21ο αιώνα χρειαζόμαστε περισσότερους δημόσιους υπάλληλους!



"Μετά την πρώτη διυπουργική επιτροπή για την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ΔΤ ανακοίνωσαν ένα πλάνο συρρίκνωσης των ΔΥ κατά 120.000 θέσεις, εδραίωσης σε ευρεία κλίμακα του συστήματος επισφάλειας της «συμβασιοποίησης» της εργασίας στο δημόσιο, και εξατομίκευσης των αποδοχών.
Όλα στο πλαίσιο των αποφάσεων της δεξιάς γραμμής του Macron. 
Αλλά τι απαξίωση για τους εργαζομένους στο δημόσιο και για το έργο που επιτελούν; τι απαξίωση και για το σύνολο του πληθυσμού!
Έχουμε πολλούς/ες δημόσιους υπάλληλους, γι' αυτό και οι εργαζόμενοι/ες στη φροντίδα ηλικιωμένων ξεκίνησαν απεργιακό κίνημα, πρωτοπόρο και μαζικό ενώνοντας συγχρόνως προσωπικό, διοίκηση και τους χρήστες των υπηρεσιών, απαιτώντας αξιοπρέπεια όχι μόνο για την εργασία τους αλλά κυρίως για τα ηλικιωμένα άτομα που φροντίζουν. Στη Γαλλία αυτή τη στιγμή αντιστοιχεί ένας/μία, εργαζόμενος/η για δέκα ασθενείς ενώ στις σκανδιναβικές χώρες η αντιστοιχία είναι ένα προς ένα.
Και επιπλέον έχουμε πολλούς/ες δημόσιους υπάλληλους, γι' αυτό οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι σε απεργία πάνω από 12 μέρες απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αναγνώριση των επαγγελματικών κατηγοριών. Διεκδικήσεις που θα επέτρεπαν αύξηση των πιθανοτήτων επανένταξης των κρατουμένων και περισσότερη ασφάλεια για όλους/ες. Έχουμε πολλούς/ες δημόσιους υπάλληλους, εξού και ο αριθμός των εκπαιδευτικών είναι σε ελεύθερη πτώση στον προϋπολογισμό του 2018, το κλείσιμο τμημάτων και η έλλειψη ειδικοτήτων για το μαθητικό πληθυσμό σε όλη την επικράτεια.
Θα μπορούσαμε να προσθέτουμε επ' άπειρο στη λίστα.
Η CGT δεν αντιπαραθέτει το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα όπως χονδροειδώς κάνει η κυβέρνηση. Παλιά πολιτική πρακτική για να δημιουργεί πολεμικές μεταξύ των εργαζομένωνΟι δημόσιοι υπάλληλοι είναι επίσης μισθωτοί που ασκούν επαγγέλματα που απαιτούν προσόντα, εξειδίκευση και ικανότητες. Αν έχουν ένα ξεχωριστό στάτους είναι επειδή λειτουργούν υπηρεσίες δημόσιου συμφέροντος και όχι υπηρεσίες μετόχων.
Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι το δικό μας κοινό, απευθύνονται σε όλους τους πολίτες χωρίς διάκριση γεωγραφική ή κοινωνική. Είναι εγγυήτριες αλληλεγγύης, ισότητας στην πρόσβαση, ίσης μεταχείρισης, προς όφελος του κοινωνικού πεδίου. Δημοσκόπηση έδειξε ότι 75% επιθυμούν περισσότερη εγγύτητα και περισσότερους δημόσιους υπάλληλους, κυρίως στις μειονεκτούσες αγροτικές περιοχές.
Η CGT ξεκίνησε την εκστρατεία «Δημόσιες Υπηρεσίες Παντού & για όλους/ες» που θέτει πρωτίστως ως αδιαμφισβήτητο τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που χρειάζεται η χώρα για να στηρίξουν την προοπτική ανάπτυξης των ΔΥ, αλλά και τους αγώνες που είναι πιο επίκαιροι και απαραίτητοι από ποτέ για τη διατήρηση των νοσοκομείων, των υπηρεσιών και των διοικήσεων.
Με τη CGT είμαστε περήφανοι για τους/τις δημόσιους υπαλλήλους μας !"

(ΔΤ για τις ΔΥ, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας της Γαλλίας, CGT6/2/2018) Πηγή: CGT,  Κοινωνικό Πολύκεντρο — ΑΔΕΔΥ τ. 200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου