Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Η απερχόμενη Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας μηνύει, απειλεί και διεκδικεί 50 χιλιάδες ευρώ από την ΠΕΝΕΝ, για δήθεν ηθική βλάβη!!!


Το σαθρό εκφυλισμένο και αντιδημοκρατικό σύστημα που οικοδόμησε μια συνδικαλιστική ομάδα (η οποία ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και στην συνδικαλιστική παράταξη της ΠΑΣΚΕ και έχει στενές σχέσεις με τον ηγετικό πυρήνα της ΓΣΕΕ και τον Πρόεδρό της) αποκάλυψε και στιγμάτισε με έντονο τρόπο πριν 1,5 χρόνο η ΠΕΝΕΝ με αφορμή τις εκλογές στο διασπαστικό «Σύλλογο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».

Τα στοιχεία τα οποία δώσαμε στην δημοσιότητα ήταν βάσιμα τεκμηριωμένα και απολύτως αποδεδειγμένα και προφανώς δεν επιζητούσαμε την επιβεβαίωση αυτής της ομάδας, την οποία καταγγείλαμε με όνομα και επίθετο, την τότε Πρόεδρο του Ε.Κ. Πάτρας και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εργασίας/ΓΣΕΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Σταυρούλα Νικολάου – Παναγοπούλου και τον Ταμία του Ε.Κ.Πάτρας Καραγεωργόπουλο Δημήτρη (Γραμματέα Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ). 

Στις «εκλογές» του «Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων» διαπιστώθηκε ένα όργιο παρανομιών που αφορούν την εκλογική νομοθεσία και την εκλογική διαδικασία ακόμη και καραμπινάτες παραβιάσεις αυτού του ίδιου του καταστατικού του παραπάνω Συλλόγου.

Η αποκάλυψη αυτών των αθλιοτήτων που έλαβαν χώρα στην εκλογική διαδικασία του Οκτώβρη 2016 σε συνδυασμό με την δραστήρια ανάμειξη αυτών των στελεχών (ΠΑΣΚΕ – Ε.Κ. Πάτρας) αποτέλεσαν την αρχή του τέλους και το κύκνειο άσμα σε ένα άθλιο καθεστώς που είχε διαμορφώσει η ομάδα αυτή μέσα από εκτεταμένη νόθευση της βούλησης των εργαζομένων, της αλλοίωσης των αποτελεσμάτων, της συγκάλυψης εκλογικών παρατυπιών και πλείστων άλλων παράνομων παρεμβάσεων με σκοπό την διαμόρφωση ευνοϊκών συσχετισμών που υπηρετούσαν το δόγμα η συγκεκριμένη ομάδα και παράταξη να αναδειχθεί στην πρωτοκαθεδρία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και ταυτόχρονα να έχει ενισχυμένη παρουσία ως παράταξη σε ψήφους στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Τα όσα ακολούθησαν το χρονικό διάστημα μετά τις καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ (για τις οποίες σημειώνουμε ότι ήδη η Εισαγγελία Πάτρας έχει διατάξει προανάκριση η οποία ολοκληρώθηκε από τον Πειραιά με τις καταθέσεις των στελεχών της ΠΕΝΕΝ και έχει επιστραφεί η δικογραφία στην Πάτρα για να ολοκληρωθεί με τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα) δείχνουν ότι τα στοιχεία που έχουμε δημοσιοποιήσει είναι απολύτως υπαρκτά και αδιάσειστα.

Ταυτόχρονα οι καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου αφού στην συνέχεια και εν όψει του τακτικού συνεδρίου του Ε.Κ.Πάτρας, συνδικαλιστικές Παρατάξεις, Συνδυασμοί και πολλά Σωματεία που ανήκουν στην δύναμη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με πλήθος στοιχείων κατήγγειλαν εκτεταμένες παράτυπες διαδικασίες όπως νοθείες κ.λπ!!

Τα γεγονότα και τα στοιχεία ήταν και είναι συντριπτικά, πράγμα που οδήγησε στην ματαίωση του εκλογικού Συνεδρίου του Ε.Κ.Πάτρας και μάλιστα το πρόβλημα αυτό πήρε πανελλήνια έκταση με πολλές δεκάδες καταγγελίες δευτεροβάθμιων και πρωτοβάθμιων Σωματίων από όλη την χώρα για τις πρωτοφανείς μεθόδους που επιχείρησε και πραγματοποίησε η ομάδα αυτή προκειμένου για άλλη μια φορά να αναρριχηθεί στην ηγεσία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Οι απειλές προς τα στελέχη της ΠΕΝΕΝ που περιλαμβάνονται στην αγωγή της πρώην Προέδρου του Ε.Κ.Πάτρας δεν πρόκειται στο ελάχιστο να τους πτοήσουν και θα συνεχίσουν τον αγώνα για την τήρηση των δημοκρατικών αρχών και διαδικασιών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τον σεβασμό της θέλησης και της βούλησης των εργαζομένων, ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλοίωσης και κατασκευής επίπλαστων συσχετισμών, νόθων αντιπροσώπων μέσα από παράτυπες εκλογικές και άλλες διαδικασίες.

Σημειώνουμε ότι με την αγωγή ενάντια στον Πρόεδρο και τον Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ η πρώην Πρόεδρος του Ε.Κ.Πάτρας ζητάει ως χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη το ποσόν των 50.000 ευρώ και μάλιστα νομιμοτόκως από την επίδοση του δικογράφου!!! Παράλληλα απαιτεί την δημοσίευση της σχετικής απόφασης του δικαστηρίου (που προεξοφλεί ότι θα την δικαιώσει…) αυτή να δημοσιευτεί στο περιοδικό της ΠΕΝΕΝ διαφορετικά να διαταχθεί χρηματική ποινή ίση με το ποσόν των 10.000 ευρώ!!! Τέλος απαιτεί για οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά της μετά την επίδοση της αγωγής να επιβληθεί χρηματική ποινή άλλες 10.000 ευρώ σε βάρος των στελεχών της ΠΕΝΕΝ!!!

Η δίκη έχει ορισθεί για τις 17 Απρίλη 2018 στο Πρωτοδικείο Πειραιά. 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου