Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν θα περάσουν!


Συλλήψεις και δικογραφίες είναι η απάντηση που επιχειρείται να δοθεί στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. Την Τετάρτη 7 του Ιούνη η δυναμική κινητοποίηση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης στο Ειρηνοδικείο της πόλης ενάντια στους «νεοφερμένους» ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σημαδεύτηκε από την επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας στους αγωνιστές και την προσπάθειά τους να προσαγάγουν 2 εξ’ αυτών. Οι ίδιοι οι διαδηλωτές δεν επέτρεψαν να γίνει κάτι τέτοιο υπερασπιζόμενοι ο ένας τον άλλο και αποχωρώντας συντεταγμένα από το χώρο. «Υπήρξε προφορική απειλή δίωξης και παρακράτηση ταυτοτήτων αλλά οι διαδηλωτές απέτρεψαν τις συλλήψεις και πήραν πίσω τις ταυτότητες», μας λέει ο Θανάσης Αγαπητός. «Η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τους αγωνιστές για να φοβίσει το λαό και να κάμψει τις αντιστάσεις του αλλά δεν θα τα καταφέρει».

Μετά την κινητοποίηση, η αστυνομία πραγματοποίησε βραδινές επισκέψεις στα σπίτια του Ηλία Σμήλιου και του Θανάση Αγαπητού, μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση με σκοπό τη σύλληψή τους, αλλά δεν τους βρήκε εκεί. Μένει η ενημέρωση για τη δικογραφία, που μέχρι τώρα φαίνεται να έχει σχηματιστεί με κατηγορίες για παρακώληση συναγωνισμού, διατάραξη κοινωνικής ειρήνης και διέγερση κατά των νόμων, εναντίον του Ηλία Σμήλιου και τον Ζήση Κλεισιάρη, τον οποίο προσπάθησε να συλλάβει η αστυνομία κατά την κινητοποίηση, επίσης μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ.

Ο Ηλίας Σμήλιος μας μίλησε για τις νέες διώξεις του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς. «Αν για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άλλες λέξεις δεν υπάρχουν από την υπακοή και υποταγή στις εντολές της ΕΕ και του κεφαλαίου, καιρός να μάθουν ότι για το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και για το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης αυτές είναι άγνωστες λέξεις. Όπως κοντά ένα χρόνο τώρα δεν λυγίσαμε μπροστά στην καταστολή και τις διώξεις εναντίον μας έτσι και τώρα θα αντιτάξουμε την ανυπακοή στους νόμους που κλέβουν τη ζωή από τα φτωχά (και φτωχοποιημένα) λαϊκά στρώματα και τον ανυπόταχτο αγώνα για να πάρουμε πίσω αυτά που μας κλέψανε. Όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, όχι μόνο δεν μας σταματούν αλλά, όπως και οι προηγούμενες, αυτή η τρίτη δίωξη εναντίον μας θα κάνει ακόμα πιο δυνατό το κίνημα, θα βάλει ένα ακόμα λιθαράκι για να γίνουμε ο οργανωμένος λαός που φραγμό στην πολιτική της κοινωνικής καταστροφής θα στήσουμε, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες όλων όσων ζουν σ’ αυτή τη χώρα θα μιλήσουμε και θα νικήσουμε!» Μετά τα γεγονότα ο Συντονισμός Συλλογικότητων Θεσσαλονίκης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία περιγράφει όσα συνέβησαν και απαντάει με κάλεσμα σε «ένα μεγάλο λαϊκό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο κεντρικό κτιριο της ΔΕΗ στην Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή, ΧΑΝΘ) και πορεία ενάντια στη διενέργεια των πλειστηριασμών». «Το κίνημα όχι μόνο δεν τρομοκρατείται αλλά αντίθετα δυναμώνει από αυτή την επιχείρηση καταστολής και θα απαντήσει ακόμα πιο μαζικά, ακόμα πιο δυναμικά», σημειώνει.

Ανακοίνωση στήριξης στους αγωνιστές που στοχοποιήθηκαν και στον συνολικό αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς εξέδωσαν τόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όσο και το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης. Σε όλες τις ανακοινώσεις τονίζεται η ευθύνη της κυβέρνησης. «Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται σε ένα άνευ προηγουμένου αυταρχικό κατήφορο. Αλήθεια δεν ντρέπονται καθόλου οι «πάλαι ποτέ» «δικαιωματικοί» του ΣΥΡΙΖΑ, που υλοποιούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που στέλνουν ανθρώπους στη φυλακή με «αποδεικτικά» μισό DNA που θα ντρέπονταν να τα χρησιμοποιήσουν και οι …Αμερικανοί, που προωθούν την αναθεώρηση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις της …«Πρεσβείας», που απειλούν ότι θα «“τελειώνουν” με τις καταλήψεις για τους πρόσφυγες», γράφει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η κοινή ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής και του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης τονίζει και τις ευθύνες των συμβολαιογράφων που «μεθοδικά και σταδιακά εντάσσονται στο σχεδιασμό υφαρπαγής της λαϊκής περιουσίας» και «με έμμεσο αλλά καθαρό τρόπο, ζητούν και την εφαρμογή κατασταλτικών μέτρων ενάντια σε όσους αγωνίζονται και στα Ειρηνοδικεία».

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας και του λαϊκού εισοδήματος αλλά και της δημόσιας περιουσίας και κάθε απόπειρα καταστολής του κινήματος πρέπει να πέσει στο κενό. «Η δράση του κινήματος και του Συντονισμού Συλλογικοτήτων δίνει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στους λαϊκούς ανθρώπους για να παλέψουν ενάντια στην πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ», σημειώνει η ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση. της Αρχοντούλας Βαρβάκη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου