Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Η Κυβέρνηση υπόσχεται τη “σφαγή” των ιδιωτικών μισθών.


Μιλώντας στον realfm 97.8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Αλέξης Μητρόπουλος ανέλυσε τις τροπολογίες με τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, οι οποίες ψηφίζονται στη Βουλή. 
Αναφορικά με τη ρύθμιση για τις συλλογικές συμβάσεις, ο πρόεδρος της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους, είπε ότι «δεν υπάρχει προηγούμενο εκτός από τη Βόρεια Κορέα και το Σουδάν. Υπάρχει επ’ αόριστον “πάγωμα” του βασικού μηχανισμού των συλλογικών συμβάσεων. Έχει “παγώσει” οριστικά πια με την προτεινόμενη τροπολογία η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης των κλαδικών και άλλων συμβάσεων και βεβαίως η αρχή της επεκτασιμότητας».
«Τι φέρνει επιδεινούμενο;», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής. «Φέρνει την πιο βάρβαρη ρύθμιση στη συλλογική νομοθεσία του κόσμου που θα αποτελέσει τη “σφαγή” των ιδιωτικών μισθών. Λέει ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις μπορούν να μειώνονται τόσο και να "ακουμπούν" στα επίπεδα της εθνικής. Άρα, όσες εκατοντάδες επιχειρησιακών συμβάσεων σήμερα έχουν κατώτερο μισθό 700-800-900-2.000 ευρώ κλπ. μπορούν να "κάθονται" στα 586 μεικτά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Αυτό φοβάμαι ότι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη κεντρικά στελέχη των κομμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου