Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής: καταδίκη ανηλίκων σε υποχρεωτική κοινωνική εργασία.


Αν τους φοβίζουν τόσο τα δεκατετράχρονα παιδιά ώστε να τα καταδικάζουν, δείχνει πόσο τους φοβίζει ακόμα περισσότερο ο συλλογικός αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής μας.
Πρωτοφανής καταδίκη σε σχολείο του Ρεθύμνου. 
Το Δικαστήριο Ανηλίκων υποχρέωσε τρεις μαθητές της Τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου, σε 80 ώρες κοινωνικής εργασίας, μετά από καταγγελία ότι πρωτοστάτησαν στην κατάληψη του σχολείου τους.
Τους τρεις μαθητές, κατήγγειλε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου Ντριάρχος Σωκράτης, ως υπεύθυνους παρακώλυσης μαθημάτων. Ως εκ τούτου, τα παιδιά εμφανίστηκαν την περασμένη Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων, παραδέχθηκαν ότι συμμετείχαν στην κατάληψη, όμως τελικά τους επιβλήθηκε η ποινή της κοινωνικής εργασίας, όπως προβλέπεται από το άρθρο 122 του ποινικού κώδικα. Μόλις τα παιδιά τελειώσουν το σχολείο, θα υποχρεωθούν το καλοκαίρι να απασχοληθούν σε διοικητικές υπηρεσίες του δήμου.
Πρόκειται για την πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά δεδομένα που λαμβάνεται ανάλογη απόφαση για μαθητές. Την ίδια στιγμή, ακόμα και οι ίδιοι οι γονείς των τριών μαθητών παραπέμφθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ωστόσο κρίθηκαν αθώοι.
Να σε ποιο περιβάλλον θα γίνει η «αυτοαξιολόγηση»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου