Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Πλάτες στην κυβέρνηση βάζουν ΔΑΚΕ & ΔΗΣΥ, για την δίχρονη προσχολική αγωγή;


Άκαρπη η συνάντηση των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ με παράγοντες της Κυβέρνησης καθώς δεν υπήρξε καμία δέσμευση για τα ζητήματα που έθεσαν οι συνδικαλιστές.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει πως οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση «είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των παιδιών, των οικογενειών τους, αλλά και των χιλιάδων εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Κι αυτό γιατί, η υλοποίηση της απόφασης του υπουργείου Παιδείας να εντάξει υποχρεωτικά στα Νηπιαγωγεία τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας (έως το 2006 και νηπιακής ηλικίας) θα σημάνει το τέλος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς που τώρα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα προκαλέσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων...Σήμερα, τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών. Η ένταξη των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα Νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 Παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών από το 2005 και μέχρι το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το Ε.Σ.Π.Α. Επίσης, η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και γενικότερα της κυβέρνησης, αφού την εξαγγελία του κ. Γαβρόγλου εμφανίστηκε να στηρίζει χθες και ο πρωθυπουργός, είναι μονομερής και αξίζει να σημειωθεί πώς σε κανένα εκπαιδευτικό σύστημα χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου δεν είναι η υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για παιδιά τεσσάρων ετών. Με την απόφαση της δε αυτή η κυβέρνηση εμφανίζεται να καταστρατηγεί τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των Παιδαγωγών και των αποφοίτων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι., αλλά ταυτόχρονα και να «σπρώχνει» τους γονείς στην ιδιωτική εκπαίδευση, διαλύοντας δημόσια και δωρεάν παιδεία σε μία περίοδο που η κοινωνία είναι εξαθλιωμένη από τα συνεχή μνημόνια».

ΔΑΚΕ & ΔΗΣΥ ψήφισαν ενάντια στη δίχρονη προσχολική αγωγή στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, έβαλαν στάση εργασίας και συλλαλητήριο, ενώ στη ΔΟΕ ψήφισαν υπέρ της!!!, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι βάζουν πλάτη στους σχεδιασμούς Κυβέρνησης, ΟΟΣΑ και ΔΝΤ, κοροϊδεύοντας τους αγώνες-αγωνίες των εργαζομένων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου