Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Τελευταίο μεροκάματο για 29χρονο ντελιβερά σήμερα το πρωί


Τελευταίο μεροκάματο σήμερα το πρωί για 29χρονο "ντελιβερά" που εργαζόταν σε αλυσίδα καφέ της πόλης, ο οποίος προσέκρουσε με το μηχανάκι του πίσω από φορτηγό, γύρω στις 9.00 με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.
Το τροχαίο δυστύχημα συνεβη στην οδό Καρδίτσης στη διασταύρωση στο ύψος του κοιμητηρίου και όπως αναφέρουν πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες το φορτηγό πάτησε φρένο επειδή αναψε πορτοκαλί φανάρι με αποτέλεσμα ο νεαρός ντελιβεράς να μη το αντιληφθεί και να μην προλαβει να φρενάρει...
Θύμα του τροχαίου είναι ο Γεώργιος Κατσαμπέλας, ενώ πηγές επισημαίνουν πως ο 29χρονος μόλις είχε παραδώσει μία παραγγελία και επέστρεφε στο κατάστημα όπου εργάζονταν.
Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης είναι το γεγονός πως ο 29χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο, παρότι φορούσε κράνος.
Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, αλλά ήταν πλέον αργά για τον άτυχο νεαρό δικυκλιστή, αφού από την πρόσκρουση στο πίσω μέρος του φορτηγού με το κεφάλι επήλθε ακαριαιος θάνατος...
Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο άτυχος ντελιβεράς πριν λίγο καιρό έτρεχε στα νοσοκομεία τον αδερφό του από βαρύ τραυματισμό που υπέστη όταν παρασύρθηκε σε τροχαίο στην περιοχή του Αγιοκάμπου...

Ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου Λάρισας

Ο τραγικός θάνατος, εργαζόμενου-διανομέα σε αλυσίδα καφέ της Λάρισας, σε τροχαίο την ώρα της δουλειάς, αναδεικνύει την εντατικοποίηση που επιβάλουν οι εργοδότες και τους κινδύνους για την ζωή τους ή την σωματική ακεραιότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σ’ αυτόν τον κλάδο, οι οποίοι εργάζονται σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και τον φόβο της απόλυσης, με άθλιους μισθούς.
Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην αποδέχονται μπροστά στην ανάγκη του μεροκάματου για την επιβίωση, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η προστασία της ζωής τους. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να διεκδικούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας γιατί η ζωή μας είναι πολύτιμη και δεν την θυσιάζουμε για τα κέρδη των επιχειρηματιών.
thessaliatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου