Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Κυβέρνηση και Εισαγγελία διώκουν τις μαχητικές κινητοποιήσεις του 2013-2014

Η «Δικαιοσύνη» για μια ακόμη φορά επέλεξε να μείνει τυφλή απέναντι στη στέρηση Περίθαλψης και την άσκηση ανεξέλεγκτης ασφαλιστικής και φορολογικής βίας, απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες άνεργους και ανήμπορους αυτοπασχολούμενους και «μπλοκάκηδες», επιλέγοντας να δικάσει τις καθόλα δίκαιες κινητοποιήσεις τους.

Μετά από «περίσκεψη» σχεδόν δύο χρόνων η Εισαγγελία Αθηνών έκρινε ως επαρκή τα «στοιχεία» της Κρατικής Ασφάλειας και τις ψευδείς αναφορές του τέως Προέδρου του ΔΣ του ΕΤΑΑ κ. Σελλιανάκη, για δήθεν άσκηση βίας κατά τη διάρκεια των Κινητοποιήσεων Μηχανικών, Νομικών και Υγειονομικών ενάντια στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και το ΚΕΑΟ την περίοδο 2013-2014, αποφασίζοντας να οδηγήσει την υπόθεση σε Δίκη, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017.
Με μοναδικό «πειστήριο» την υπόδειξη του κ. Σελλιανάκη, 8 Μηχανικοί, πρώην και νυν μέλη της Αντιπροσωπίας και της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, κατηγορούνται για διατάραξη συνεδριάσεων, άσκηση παράνομης βίας και διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατ’ εξακολούθηση.
Μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η επιμονή της Εισαγγελίας να οδηγήσει την υπόθεση στο ακροατήριο, παρά την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε στοιχειωδώς σοβαρού ενοχοποιητικού στοιχείου, σε μια περίοδο έντασης της  ποινικοποίησης των αγωνιστικών συνδικαλιστικών πρακτικών.
Πρόκειται για δίκη παρωδία, που εκθέτει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές της, καθώς τουλάχιστον τρεις από τους κατηγορουμένους, έχουν έκτοτε συμβάλλει, ως στελέχη των Κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, στην εφαρμογή των διατάξεων τις οποίες φέρονται να εμπόδιζαν, και μάλιστα με παράνομο τρόπο.
Πρόκειται όμως και για μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη, που φανερώνει ότι το Κράτος επιδιώκει να συρρικνώσει τα περιθώρια άσκησης συνδικαλιστικής δράσης και πολιτικής πίεσης στα κέντρα λήψης και υλοποίησης κυβερνητικών αποφάσεων.
Θυμίζουμε ότι οι κινητοποιήσεις της περιόδου 2013-2014 είχαν προσωρινά καταστήσει μη εφαρμοστέες τις διατάξεις του ν.3986/2011 οι οποίες προέβλεπαν σημαντική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των Μηχανικών και οι οποίες τελικώς εφαρμόστηκαν αναδρομικά από τις Κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είναι γνωστό, οι κινητοποιήσεις αυτές ούτε κατά διάνοια δεν διέθεταν «ποινικό» χαρακτήρα, αντίθετα είχαν σαφές πολιτικό περιεχόμενο και μορφές απέναντι στην αντεργατική πολιτική των Μνημονίων, εκφράζοντας την αντίθεση σωματείων και συλλογικοτήτων  Μηχανικών (Ανοιχτή Συνέλευση, ΣΜΤ, ΕΜΔΥΔΑΣ, ΣΑΔΑΣ κ.α.) προς την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –ΝΔ, αλλά και σε σειρά εγκληματικών αποφάσεων εκπροσώπων των μηχανικών στο ΤΕΕ, το ΤΣΜΕΔΕ και την Attica Bank.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο πρόσωπο αυτών που ο κ. Σελιανάκης υπέδειξε ως «υπεύθυνους» για τη διατάραξη της μνημονιακής του γαλήνης, δικάζονται όλοι οι συνάδελφοι Μηχανικοί και αυτοαπασχολούμενοι που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις αντιστεκόμενοι στις πολιτικές των Μνημονιακών Κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του Κεφαλαίου, όλοι οι συνάδελφοι που συνεχίζουν να βιώνουν τη βία των αυξήσεων των εισφορών, της κατασκευής ασφαλιστικού χρέους, της εξώθησης εκτός επαγγέλματος, της υποχρέωσης καταβολής 2800 € ετησίως ακόμα και με μηδενικό εισόδημα.
Η δίωξη αυτή χρονικά συμπίπτει με την σκλήρυνση της Καταστολής και την θεσμοθέτηση επιπλέον μέτρων άγριας λιτότητας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πολιτική που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και οδηγεί την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στην φτωχοποίηση και την απόγνωση.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάνοντας μέρα με τη μέρα κάθε υπόλειμμα κοινωνικής νομιμοποίησης είναι φανερό ότι της έχει απομείνει μόνο ένας τρόπος για να εφαρμόζει  τις επιταγές της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ΣΕΒ, αυτός της ποινικοποίησης των ριζοσπαστικών κοινωνικών αγώνων, των ακηδεμόνευτων συνδικαλιστικών αντιστάσεων, των δομών αλληλεγγύης, του αντιφασιστικού κινήματος και κάθε φωνής που συνεχίζει να αντιστέκεται έξω από τη διαχείριση και το συμβιβασμό.
Καλούμε κάθε Συλλογικότητα Μηχανικών και Αυτοαπασχολούμενων, αλλά και κάθε συνάδελφο που έχει αναγκαστεί να κλείσει τα βιβλία του, που έχει νιώσει στο πετσί του την ανεργία, την φορολεηλασία, την καταλήστευση από το ΤΣΜΕΔΕ και τον εργοδοτικό εκβιασμό με το μπλοκάκι, να είμαστε στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων την Τρίτη 28 Μάρτη 2017, στις 9 πμ, Κτήριο 9, Αίθουσα 2.
Να στείλουμε ισχυρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη ότι η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει, ότι ο αγώνας για δημόσια-δωρεάν-καθολική και χωρίς προϋποθέσεις, Ασφάλιση και Περίθαλψη συνεχίζεται.
Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες, να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου