Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ισραήλ: Χιλιάδες εβραίοι και άραβες διαδηλώνουν υπέρ της ισότητας.


Οι διαδηλωτές έκαναν έκκληση για άμεσο πάγωμα στις κατεδαφίσεις σπιτιών και για την παραίτηση του Πρωθυπουργού Νετανιάχου
Χιλιάδες Εβραίοι και Άραβες διαδήλωσαν στο κεντρικό Τελ Αβίβ το Σάββατο, ζητώντας την ισότητα και την κυβέρνηση να σταματήσει τις κατεδαφίσεις σπιτιών στις αραβικές πόλεις και χωριά.
Ξεκινώντας έξω από την διάσημη υπαίθρια αγορά Shuk HaCarmel του Τελ Αβίβ, οι περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές κινήθηκαν σε πορεία προς την πλατεία Dizengoff. Σε μερικές αναφορές μέσων ενημέρωσης, ο αριθμός των ανθρώπων στην πορεία ανέρχεται στους 8.000, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν πλακάτ στα εβραϊκά και αραβικά, που έγραφαν "Εβραίοι και Άραβες μαζί".
Πολλές παρόμοιες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα σε όλη τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να αναδιατάσσει τις μεθόδους της καταστολής σε σχέση με τα παράνομα οικοδομήματα.
Στην πρώτη γραμμή της πορείας ήταν βουλευτές της αντιπολίτευσης από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος Meretz και από την Joint List, ενός συνασπισμού κυρίως αραβικών κομμάτων.
«Έχουμε έρθει εδώ σήμερα, χιλιάδες άνθρωποι- Άραβες και Εβραίοι- από όλη τη χώρα για να φωνάξουμε ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης εναντίον του αραβικού πληθυσμού και να κάνουμε κάλεσμα για την ισότητα. Για την αναγνώριση των μη αναγνωρισμένων χωριών, και να καλέσουμε για την διάπραξη έρευνας για τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της βίαιης έξωσης των Umm al-Hiran, ο Πρόεδρος της, Joint List, Ayman Odeh είπε στο πλήθος.
Υπάρχουν 50.000 σπίτια που έχει προγραμματιστεί να κατεδαφιστεί το Ισραήλ. Πολλοί λένε ότι το κίνητρο γι 'αυτές τις κατεδαφίσεις είναι πολιτικό, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις έρευνες που στοχεύουν αυτόν, και προσπαθεί να κατευνάσει τους εποίκους για την έξωση τους από παράνομα φυλάκια της Δυτικής Όχθης, με το να κατεδαφίζει σπίτια Αράβων ».
"Συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και Βεδουίνων κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατεδάφισης στο Umm Al Hiran, του Ισραήλ, στις 18 Ιανουαρίου, 2017»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου