Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Βραζιλία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Ριο Ντε Τζανέιρο κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της πόλης


To στρατό επιστράτευσαν στην Βραζιλία για να τρομοκρατήσουν τους διαδηλωτές εργαζόμενους συλλογικότητες και εργαζόμενους, προκειμένου να περάσουν την ιδιωτικοποίηση του νερού του Ρίο.
H CAB o βραζιλιάνικος συντονισμός αναρχικών, εκφράζει την αλληλεγγύη στους 24 συλληφθέντες της διαδήλωσης της 20ης Φεβρουαρίου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Cedae, της κρατικής εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο.
Όπως δηλώνουν καταδικάζουν την βάρβαρη καταστολή των διαμαρτυριών και διαδηλώσεων από το κράτος και την στρατιωτική αστυνομία, που χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες που έχουν προκαλέσει διατρήσεις και των σοβαρούς τραυματισμούς στους διαδηλωτές.
Περίπου 3.000 διαδηλωτές ήταν σήμερα στη νομοθετική συνέλευση για να σταματήσει αυτή η επίθεση στο λαό, το νομοσχέδιο που επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της Cedae.
Μετά την ψηφοφορία η αναρχική κίνηση πήγε στο κτίριο της Cedae, στην πλατεία Έντεκα, όπου η διαμαρτυρία κατεστάλη βίαια από τα στρατεύματα. Μια τεράστια στρατιωτική επιχείρηση που είχε συντονιστεί από τον Κυβερνήτη Pezão μαζί με την εθνική φρουρά και άνδρες του στρατού.
Με την τροπολογία στο χέρι από τον κ Picciani (PMDB) και το πλήθος των πολιτικών που συντάχθηκαν με την υπεράσπιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, η πρόταση εγκρίθηκε από τα μέλη του κοινοβουλίου, πρόταση η οποία θα έχει σοβαρές συνέπειες για τους ανθρώπους δεδομένου ότι η πρόσβαση στο νερό είναι μια βασική και απαραίτητη υπηρεσία.
Η ιδιωτικοποίηση της Cedae είναι μία από τις προϋποθέσεις για το Σχέδιο Ανάκαμψης Φορολογίας, καθώς μέσο της οποίας η κυβέρνηση Temer αναγκάζει τους φτωχούς να πληρώσουν την κρίση των πλουσίων
  • Σταματήστε την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων! Ήρθε η ώρα της αλληλεγγύης 
  • Υψώνουμε την γροθιά μας στον εχθρό πριν το μακρύ τους χέρι χτυπήσει και άλλους συντρόφους
  • Υψώνουμε την γροθιά μας ενάντια στις περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων
sekes-eydap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου