Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Αθωώθηκε ο αγωνιστής εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος


Αθωώθηκε ο Παύλος Αντωνόπουλος από τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της απείθειας. Η υπόθεση αφορούσε την σύλληψή του στα Προπύλαια στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που πραγματοποιούσαν πολιτικές και συνδικαλιστικές συλλογικότητες, για να καταγγείλουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων που είχε επιβάλει η τότε κυβέρνηση, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την χώρα μας.
Σε μια γεμάτη, από αγωνιστές της Αριστεράς και του κινήματος, αίθουσα, το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας τον εισαγγελέα να προτείνει την αθώωσή του. Από την ακροαματική διαδικασία καταδείχθηκαν οι πολιτικές πλευρές, μιας στοχευμένης σύλληψης που ήθελε να στείλει το μήνυμα της τρομοκράτησης των αγώνων των εργαζομένων.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του, ο Παύλος αναφέρει:
"Σύντροφοι, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους γιατί η πιο σπουδαία κατάκτηση μας είναι η δυνατότητα να λεγόμαστε σύντροφοι και να έχουμε μεταξύ μας αλληλεγγύη. Δεν αγωνιζόμαστε για προσωπική μας υπόθεση. Αγωνιζόμαστε μαζί με το λαό για το λαό. Γι’ αυτό όταν το σύστημα επιτίθεται σε κάποιον από εμάς, δεν είναι προσωπική μας υπόθεση. Είναι υπόθεση όλων μας. Δεν ενδιαφέρεται το σύστημα για καθέναν από εμάς. Μας χτυπάει για να φοβίσει τους άλλους. Γι’ αυτό πρέπει να πολεμάμε τις επιθέσεις του και να τους χαλάμε τα σχέδια. Για να μπορούν να μπαίνουν όλο και περισσότεροι στον αγώνα για την ανατροπή αυτού του άδικου, του απάνθρωπου συστήματος. Το πιο μεγάλο όπλο μας είναι η αλληλεγγύη γιατί έτσι νιώθεις ότι έχεις τα νώτα σου προστατευμένα.
Κάθε τέτοια νίκη είναι νίκη όλων μας. Ένα βήμα μπροστά (πολύ μικρό βήμα αλλά ουσιαστικό) για την κοινωνική δικαιοσύνη, για την απελευθέρωση του ανθρώπου, για τον κομμουνισμό.
Όλοι μαζί θα τον φέρουμε. Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει. Στην δίκη είχαν έρθει αλληλέγγυοι από όλο το φάσμα της αριστεράς. Αυτό το θεωρώ μια μεγάλη νίκη των ιδεών μας.
Θα νικήσουμε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου