Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΛΑΡΚΟ: Με καθολική συμμετοχή συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία των εργολαβικών εργαζομένων


Με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις εργολαβίες της ΛΑΡΚΟ συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη 11 Γενάρη η 48ωρη απεργία με αίτημα την «κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την «ΛΑΡΚΟ» με σύμβαση αορίστου χρόνου».
Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία προς τη ΛΑΡΚΟ γίνεται με πολύ δυσκολία και μόνο με αλυσίδες! Για αυτό το λόγο και προκειμένου να μην κινδυνεύσει κανένας από τους εργαζομένους που συμπαρίστανται στον αγώνα των απεργών, αναβλήθηκε η σημερινή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου. Οι απεργοί ανανεώνουν το αγωνιστικό ραντεβού τους για τις 27 Ιανουαρίου όταν συμπληρώνονται 40 χρόνια από την έναρξη της 110 ημερών νικηφόρας απεργίας των εργατών της ΛΑΡΚΟ ΤΟ 1977.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας αναφέρει:
«Το Συνδικάτο μας από το κάτασπρο τοπίο του χιονιού της πύλης του εργοστασίου ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και κάτω από πολικές θερμοκρασίες απευθύνει θερμό ταξικό χαιρετισμό στα Σωματεία και τους φορείς που πανελλαδικά δηλώνουν στήριξη στον δίκαιο αγώνα μας.
Καταγγέλλουμε την απόφαση της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ η οποία έδωσε εντολή να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα τρίτα ρεπό των μόνιμων εργαζομένων, κρατά με τέτοιες θερμοκρασίες υπερωρίες μόνιμους εργαζόμενους και στέλνει σε εργασία μόνιμους εργαζόμενους μόνους τους, σε επικίνδυνα σημεία στα οποία πολλαπλασιάζεται η επικινδυνότητα τους λόγω του παγωμένου χιονιού και όλα αυτά μόνο και μόνο για να μην ζητήσει από το Συνδικάτο μας γραπτώς εργαζόμενους για ασφάλεια.
Αν νομίζει η Διοίκηση πως με τέτοιες τακτικές θα μας σπάσει το ηθικό γελάστηκε. Μπορεί σήμερα να πατεί στο γεγονός πως το επιχειρησιακό Σωματείο δεν συμμετέχει στην απεργία δεν είναι μακριά όμως η ώρα που οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και εργολαβικοί θα συντονίσουμε των αγώνα μας.
Τα προβλήματα των εργαζομένων είναι κοινά και έρχεται η ώρα που θα απαντήσουμε ενιαία. Ο αγώνας για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων στην ίδια την ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου δεν είναι ξεκομμένος από την υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ που απαιτούν οι μόνιμοι εργαζόμενοι. Άλλωστε στο καθεστώς των εργολαβιών πάτησαν οι διοικήσεις και έχουν κατακρεουργήσει κεκτημένα των μόνιμων εργαζομένων, όπως είναι τριετίες και βασικοί μισθοί...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου