Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Καταγγελία για τη στάση της εργοδοσίας της Vodafone


Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στη Vodafone – Πάναφον οργάνωσε απεργιακή κινητοποίηση στις 8/12/16 με συγκέντρωση στα κτίρια του ομίλου και με αιτήματα:
- Άμεση υπογραφή αξιοπρεπούς επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης
- Κατάργηση της επινοικίασης εργαζομένων, πρόσληψή τους από τη Vodafone για την οποία στην πραγματικότητα εργάζονται
- Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
- Συνδικαλιστικές Ελευθερίες
- Επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας (επινοικιαζόμενων & Vdf), που συνεχίζουν τον αγώνα.
- Μάχη κατά των νέων αντεργατικών μέτρων

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στηρίχτηκαν από αλληλέγγυους, μεταξύ αυτών και από μέλη του Σωματείου μας. Ωστόσο σε μία από αυτές τις συγκεντρώσεις ο Θ. Νευροκοπλής, διευθυντικό στέλεχος της Vodafone, κατέβασε με την μοτοσυκλέτα του το πανό των εργαζομένων και στη συνέχεια παρέσυρε αλληλέγγυο συνάδελφο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει!
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει στην εν λόγω εταιρία (αλλάζει απλά ο δράστης και το όχημα κάθε φορά) και δυστυχώς η άσκηση βίας σε απεργούς είναι τακτική που έχουμε συναντήσει, συχνά με την ίδια μέθοδο, και στη Wind. Οι διώξεις, όποια μορφή και αν λαμβάνουν, είναι συνήθεις και είναι στο χέρι μας , με αγώνα και αλληλεγγύη, να τις αποκρούουμε. Αυτό άλλωστε απέδειξε και η κατάρρευση των κατηγοριών εναντίον του μέλους του δ.σ. του Σωματείου μας και δύο ακόμα συναδέλφων μας, που φορτώθηκαν μετά την συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 28/12/14, με σκοπό τη διάλυση του κινήματος της υπεράσπισης της κυριακάτικης αργίας.

To Σωματείο μας καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας εναντίον απεργών και αγωνιζομένων εργαζομένων. Οι τακτικές αυτές κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι όσο η επίθεση από την πλευρά των εργοδοτών και του κράτους εντείνεται. Θα είμαστε στο πλευρό του συναδέλφου και του Σωματείου για οτιδήποτε χρειαστούν.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου