Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

«Κύμα» καταλήψεων στα λύκεια της Πάτρας - Τι ζητούν οι μαθητές

Σε κλοιό καταλήψεων βρίσκονται τα λύκεια της Πάτρας, με ολοένα και περισσότερους μαθητές να… ανεβαίνουν στα κάγκελα για το νέο σύστημα προαγωγικών εξετάσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις αλλαγές που πρόκειται να φέρει στην Γ’ Λυκείου.
Αυτό που έχει αναστατώσει τους μαθητές είναι η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας που αναφέρει ότι οι ενδοσχολικές εξετάσεις θα δοθούν πρώτα από τις πανελλήνιες, κάτι που καθυστερεί την διεξαγωγή τους για τουλάχιστον ένα μήνα. Μια απόφαση που πάρθηκε μεσούσης της σχολικής περιόδου.
Οι μαθητές «φωνάζουν» να μην περάσει η εγκύκλιος και να μην προχωρήσει από φέτος το υπουργείο Παιδείας σε αυτές τις αλλαγές που ουσιαστικά αναστατώνουν τον προγραμματισμό τους για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Ήδη τα λύκεια της Πάτρας που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη πολλαπλασιάστηκαν μέσα σε δύο περίπου μέρες. Πρώτα ξεκίνησε το ΓΕΛ Βραχνείκων, μετά το 7ο Γενικό Λύκειο, ακολούθησε το 3ο Λύκειο, στη συνέχεια το 13ο Λύκειο, το 4ο της Αρόης και το 2ο ΓΕΛ.
Σκέψεις για πορεία στο κέντρο της πόλης
Μέχρι την Παρασκευή που έτσι και αλλιώς θα κλείσουν τα σχολεία για Χριστούγεννα, το κύμα των καταλήψεων στα λύκεια της Πάτρας, αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι μαθητές σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε πορεία στο κέντρο της Πάτρας, πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Πάντως, οι ίδιοι οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και μετά τα Χριστούγεννα, αν δεν κάνει το υπουργείο πίσω, τονίζοντας ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν, ούτε μετά τις γιορτές.
Άλλωστε, ορισμένοι μαθητές δηλώνουν πρόθυμοι να κάνουν Χριστούγεννα μέσα στα υπό κατάληψη σχολεία τους, έτσι ώστε να διασφαλίσουν τις κινητοποιήσεις τους, θεωρώντας ότι αυτή τη φορά έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου