Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

"Εμφύλιος" στα ναυτεργατικά σωματεία με αφορμή την δημιουργία του διασπαστικού, ναυτεργατικού σωματείου «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».


ΠΕΝΕΝ
Με ένα κατάπτυστο και στο σύνολό του ψευδέστατο σχόλιο στον «Ριζοσπάστη» στις 29/11/2016(διαβάστε πιο κάτω), οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ κ.λπ επέλεξαν να απαντήσουν στην κρυστάλλινη και ξεκάθαρη θέση της ΠΕΝΕΝ για την δημιουργία του διασπαστικού Σωματείου «Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων».
Πρόκειται για ένα εμετικό δημοσίευμα του χειρίστου είδους που οχριά μπροστά του και ο ποιο ακραίος κιτρινισμός του αστικού τύπου.
Σκόπιμα αποσιωπούν ότι στην γραμμή Ρίου – Αντιρρίου – Αιγίου υπήρξε και λειτουργούσε ως τοπικό σωματείο επί 48 χρόνια και στο οποίο για δύο συνεχόμενες θητείες στην ηγεσία ήταν στέλεχος συνεργαζόμενος με το ΠΑΜΕ.
Για να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους αναγνώστες της εφημερίδας και να τους «μπολιάσουν» και αυτούς με την εμπάθειά τους σε βάρος της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ, στο άθλιο αυτό δημοσίευμα δηλώνουν ότι αυτό το δημιούργησε, το στήριξε και το ενεθάρρυνε η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ!!!!
Με τον τρόπο αυτό σκόπιμα συγκαλύπτουν ότι η πρωτοβουλία και η προσπάθεια της ΠΕΝΕΝ έγινε για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου και με τον αυστηρό όρο και προϋπόθεση ότι η γεωγραφική του θέση θα εξαιρεί ρητά και κατηγορηματικά τα Ιόνια νησιά στα οποία υπήρχαν ή υπάρχουν τοπικά Σωματεία όπως συμβαίνει με την Πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.
Προκειμένου να υπονομεύσουν την θέση της ΠΕΝΕΝ φθάνουν στο αθλιότερο γκεμπελίστικο σενάριο να αποδέχονται και να υιοθετούν τα όσα αναμασάει ο συντάκτης της ανακοίνωσης ο οποίος είναι στην ίδια με αυτούς ειδικότητα Μηχανοδηγός – Μηχανικός και τον οποίο, όπως ξεκάθαρα δηλώνεται στο αισχρό αυτό δημοσίευμα, τον θεωρούν αξιόπιστο και αναπαράγουν τα όσα ψέματα αναγράφει στην σχετική ανακοίνωση!
Στο ίδιο δημοσίευμα ψευδώς και προβοκατόρικα αναφέρεται ότι τα Δ.Σ των Ναυτεργατικών Σωματείων Ρίου – Αντιρρίου και Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας κατήγγειλαν την ΠΕΝΕΝ!!!
Στο προβοκατόρικο κλίμα της παραπληροφόρησης και της εξαπάτησης είναι και η αναφορά τους «περί δήθεν χρυσαυγιτών στο Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ «και σε άλλα σωματεία».
Δυστυχώς για τις δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού η αντικειμενική ενημέρωση και πληροφόρηση και η αναφορά στα πραγματικά γεγονότα μάλλον είναι κάτι το ασυνήθιστο!!!
Φυσικά το βρωμερό αυτό δημοσίευμα δεν κάνει λόγο για την ταμπακιέρα και τις δικές τους ευθύνες οι οποίες συνίστανται στο ότι μαζικά ένα μεγάλο μέρος του κλάδου τους εγγράφτηκε και συμμετέχει στο διασπαστικό αυτό μόρφωμα, ούτε λόγος ότι ρόλο καθοδηγητή έχει άτομο της δικής τους ειδικότητας ο οποίος είναι στενά συνδεδεμένος με την ακροδεξιά και τον εφοπλισμό, ούτε λόγος επίσης ότι η δημόσια παρέμβασή τους δεν είχε την παραμικρή απήχηση και ανταπόκριση στους κλάδους που υποτίθεται εκπροσωπούν και φυσικά το κυριότερο έδειξαν για άλλη μια φορά έμπρακτα την ανικανότητά τους (λόγω της τραγικής έλλειψης δεσμών και σχέσεων με τα μέλη τους) να συμβάλουν στο χτύπημα και την αποδιοργάνωση αυτής της διασπαστικής κίνησης και φυσικά τα δεκάδες μέλη τους παραμένουν στο διασπαστικό παρασωματείο……
Κατά τα λοιπά βγάζουν για άλλη μια φορά τα πολιτικά και προσωπικά τους απωθημένα κάνοντας επίθεση με κατάπτυστα δημοσιεύματα στον κομματικό τους τύπο διαστρεβλώνοντας την θέση της ΠΕΝΕΝ και αποσιωπώντας τον καταλυτικό ρόλο της ενάντια στην διασπαστική αυτή κίνηση που εκπορεύεται από ακροδεξιά και εφοπλιστικά κέντρα.
Ταυτόχρονα συνεχίζοντας στην ίδια κοντόφθαλμη τακτική τους αλλά και περιφρονώντας με τον χειρότερο τρόπο όποιον δε συμφωνεί και δεν συμπορεύεται μαζί τους δεν πήραν μέρος στην διαπραγμάτευση για την ΣΣΕ στα Πορθμεία στις 29/11/2016 και στην οποία συμφωνήθηκε από την πλειοψηφία της ΠΝΟ για άλλη μια φορά η ανανέωσή της για το 2016 με μηδενική αύξηση στην σύμβαση αυτή και βεβαίως έβαλαν πλάτη να μην διεκδικηθεί και θεσμοθετηθεί η ωριαία διακοπή που αποτελούσε ένα δίκαιο και ώριμο αίτημα για τους Ναυτεργάτες της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.
Η συνειδητή και εσκεμμένη απουσία τους δείχνει ότι επέλεξαν να διευκολύνουν την πλειοψηφία της ΠΝΟ στον χειρισμό της υπογραφής της ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις αλλά και την απόρριψη μιας σειράς δίκαιων αιτημάτων. Εννοείται το μόνο Σωματείο που έμεινε να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των Ναυτεργατών ήταν η ΠΕΝΕΝ καθώς και ο Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.
Κατά τα λοιπά έχουν το απύθμενο θράσος να μιλούν για αγώνα ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντά του!!!
Για άλλη μια φορά τους παραδίδουμε στην κρίση των Ναυτεργατών και κυρίως των κλάδων που δηλώνουν ότι αντιπροσωπεύουν…...........περισσότερα ΕΔΩ


Το άρθρο του Ριζοσπάστη
Η συνδικαλιστική πλειοψηφία στην Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και ο πρόεδρός της, Α. Νταλακογιώργος, ξαναχτύπησαν. Με το μηχανισμό των εφοπλιστών, έστησαν σωματείο - σφραγίδα, το «Σύλλογο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων», με πρόεδρο τον Αλέξανδρο Κάκκο, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ναυτών (ΠΕΝΕΝ).
Διασπαστική - υπονομευτική κίνηση, με στόχο την αλλοίωση των συσχετισμών στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, για τη στήριξη των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου, την κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επιβολή των επιχειρησιακών συμβάσεων, συνθήκες γαλέρας για τους ναυτεργάτες.
Έγκαιρα, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και οι ναυτεργάτες κατήγγειλαν την υπονομευτική δράση της περιθωριακής ομάδας του ΔΣ της ΠΕΝΕΝ, βραχίονα του εργοδοτικού συνδικαλισμού που λειτουργεί ενάντια στον κλάδο των ναυτεργατών. Όλα άρχισαν να αποκαλύπτονται όταν με δελτίο Τύπου τα ταξικά σωματεία, στις 8 Νοέμβρη 16, έφεραν στο φως την ίδρυση του «Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων». Τα ΔΣ των ναυτεργατικών σωματείων στις πορθμειακές γραμμές Ρίου-Αντιρρίου και Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας κατήγγειλαν την υπονομευτική δράση της ομάδας της ΠΕΝΕΝ.
Οι ετερόκλητες ομάδες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, οπορτουνιστές και ρεφορμιστές, τα ΔΣ της ΠΕΝΕΝ και του «Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων» αλληλοκατηγορούνται με αποκαλύψεις για τις σχέσεις τους και την υπονομευτική δράση τους σε βάρος των ναυτεργατών.
Σε ανακοίνωση στις 23 Νοέμβρη 2016, που υπογράφεται από τον Α. Κάκκο και τον Δ. Πετρή, πρόεδρο και γενικό γραμματέα, αντίστοιχα, του «Συλλόγου Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων», μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής: «Έκπληξη και απορία προκάλεσε το περιεχόμενο της από 16 Νοεμβρίου ανακοίνωσης της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) διότι στις πρόσφατες αλλεπάλληλες συνεργασίες που είχαμε με την ΠΕΝΕΝ και τον πρόεδρό της για την τελική διαμόρφωση του κειμένου του τροποποιηθέντος καταστατικού μας, η ΠΕΝΕΝ επέδειξε διάθεση συνεργασίας...», «...η ΠΕΝΕΝ καλείται να απαντήσει, πότε έλεγε την αλήθεια, όταν συνεργαζόταν με εμάς για την τελική διαμόρφωση του περιεχομένου του καταστατικού που εισακούστηκαν μάλιστα και οι παρατηρήσεις της ή τώρα..;» Τέλος, «...καλεί την ΠΕΝΕΝ να εγκαταλείψει τη διπρόσωπη στάση της και να συνεργαστεί μαζί μας για την εκπλήρωση των κοινών σκοπών μας»!
Ο Α. Νταλακογιώργος, πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, για άλλη μια φορά, συνελήφθη με τη γίδα στην πλάτη...
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, ανάμεσα στους εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνδικαλιστές, διεκδικούν ρόλο στο «Σύλλογο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων» και φασίστες, χρυσαυγίτες, τα μαντρόσκυλα των εφοπλιστών. Δεν πρόκειται για αποσπασματική περίπτωση ότι τα ΔΣ στην ΠΕΝΕΝ και σε άλλα σωματεία λειτουργούν ως θερμοκήπια ανάπτυξης φασιστών - χρυσαυγιτών, ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την αποκάλυψη και την απομόνωσή τους από τους ίδιους τους ναυτεργάτες.
Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν τους ναυτεργάτες να δυναμώσουν την πάλη στα σωματεία, στα καράβια, κόντρα στους εφοπλιστές και τους υποτακτικούς τους, για την αλλαγή του συσχετισμού, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, την κλιμάκωση της πάλης με γραμμή ρήξης και ανατροπής, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου