Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 στο Παράρτημα





Όλοι στην Πανεργατική Απεργία

Στις 8 Δεκέμβρη απεργούμε, με το δικό μας πλαίσιο, τις δικές μας διεκδικήσεις και στόχους. Απεργούμε ενάντια στην εργοδοσία, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στις πολιτικές των δανειστών-δυναστών. Συντονίζουμε τις ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις ενάντια στον αναποτελεσματικό σχεδιασμό των ΓΣΕΕ και ΣΙΑ. Δίνουμε πραγματική μάχη σε χώρους δουλειάς και κλάδους και όχι μια «άσφαιρη» διαμαρτυρία. Συσπειρωνόμαστε και συντονιζόμαστε για να αναπτυχθεί ένα σχέδιο συνέχειας και κλιμάκωσης, πέρα από την τακτική του υποταγμένου συνδικαλισμού. Εντάσσουμε την απεργιακή μας δράση στο ευρύτερο αναγκαίο σχέδιο ανασυγκρότησης των σωματείων. 

Παλεύουμε και διεκδικούμε:
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Δεν θα γίνουμε δούλοι της σύγχρονης εκμετάλλευσης. Αρνούμαστε να γίνει η ζωή μας λάστιχο, με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση, ωράρια λάστιχο-, αποδοχές πείνας-επιδόματα φτώχειας, την εντατικοποίηση. 
  • Απαιτούμε και διεκδικούμε επιθετικά την κάλυψη των απωλειών στο εισόδημα μας. Με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τώρα, με συλλογικές συμβάσεις για όλους, με μείωση της φορολογίας των εργαζομένων. Να διαγραφούν τα χρέη των εργαζόμενων προς κράτος, τράπεζες και οργανισμούς. Μπλοκάρουμε τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.
  • Μείωση του χρόνου εργασίας τώρα, χωρίς μείωση αποδοχών. Για να δουλέψουν οι άνεργοι, για να μπει φρένο στην υπερεκμετάλλευση.
  • Διεύρυνση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όλου του λαού και της νεολαίας. Συνδικάτα μαζικά, ταξικά, ακηδεμόνευτα από κράτος και εργοδοσία. Με πλήρη δικαιώματα στην Απεργία, στη δράση, στην οργάνωση των εργαζομένων. Όχι στην εργοδοτική και κρατική βία, καταστολή και αυταρχισμό. Ενάντια στο συνδικαλισμό της ήττας και υποταγής, δίνουμε τη μάχη για να μπορεί να υπάρχει μαζικό ταξικό συνδικάτο, απεργία, εργατικό δικαίωμα, μορφές οργάνωσης και εργατικής δημοκρατίας.
  • Όχι στη διάλυση των υπηρεσιών και το ξεπούλημα των δημοσίων αγαθών. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση. Παιδεία-Υγεία-Ρεύμα-Νερό-Συγκοινωνίες και ελεύθεροι χώροι είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα!
  • Μονομερής διαγραφή του ληστρικού χρέους , του σύγχρονου μαρτυρίου του Σίσυφου για εργαζόμενους και λαό. Ρήξη και έξοδο από το σφαγείο ΕΕ και ευρώ. Αλληλεγγύη και δικαιώματα στους μετανάστες. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους , αλληλεγγύη και ειρήνη σε όλους τους λαούς. Να τσακίσουμε τον φασισμό και ναζισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου