Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ενημέρωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην Πάτρα(video)


Χιλιάδες συμμετείχαν στην πορεία, από το Παράρτημα, για την επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη στην Πάτρα.

Στο τέλος της πορείας και σε αρκετή απόσταση ακολουθούσε το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από το πανό του ΕΑΜ.

Η απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία, ήταν η συνέχεια της πρωινής αντιπαράθεσης στελεχών του, με αγωνιστές φοιτητές.
Μετά το τέλος της πορείας, σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, με την Αστυνομία τελικά, να προχωρεί σε αθρόες προσαγωγές νέων(τουλάχιστον 40), μετατρέποντας 12 απ αυτές σε συλλήψεις. Οι φοιτητικοί σύλλογοι καθώς και πολιτικές οργανώσεις κατήγγειλαν την απρόκλητη επίθεση και σύλληψη μελών συλλόγων, καλώντας σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών αυτών και την άρση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον τους.
Τελικά οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, μέχρι την διεξαγωγή της δίκης.


Ανακοινώσεις συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων για τα γεγονότα 

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκαν μέλη των φοιτητικών συλλόγων στην Πάτρα μετά το τέλος της πορείας της της 17 Νοέμβρη. Συγκεκριμένα, ενώ η πορεία είχε τελειώσει για αρκετή ώρα και ο κόσμος κυκλοφορούσε στην πόλη, έγιναν αδικαιολόγητες προσαγωγές σε πολύ κόσμο ο οποίος έτυχε να βρίσκεται εκείνη την ώρα στο κέντρο.
Σε συνέχεια των γεγονότων που έγιναν πριν δυο μέρες στην Αθήνα, με την κυβέρνηση να απαγορεύει κάθε διαδήλωση και να κατεβάζει χιλιάδες ματ για να καταστείλουν την πορεία, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν την προκλητική τους στάση και στην Πάτρα, προσπαθώντας με συλλήψεις να τρομοκρατήσει τον κόσμο που βγήκε μαζικά στο δρόμο.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών αυτών και την άρση οποιασδήποτε κατηγορίας εναντίον τους.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φοιτητικοί Σύλλογοι Πάτρας


Αστυνομοκρατία και όργιο καταστολής χθες στις 17/11, στην Πάτρα. Μετά το πέρας της εξαιρετικά μαζικής και δυναμικής πορείας του Πολυτεχνείου, ΜΑΤ και ασφάλεια ανέλαβαν δράση και επιτέλεσαν με θέρμη το έργο τους στην προσπάθεια τρομοκρατίας του κόσμου που διαδήλωσε και αποχωρούσε από το σημείο τερματισμού της πορείας. Εκτεταμένη χρήση χημικών, άσκηση έντονης σωματικής βίας αλλά και αναίτιες προσαγωγές πολύ μακριά από τις ίδιες τις συμπλοκές, σε κεντρικούς δρόμους και καφετέριες της πόλης. Αποτέλεσμα 38 προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και 3 αγωνιστές της ΕΑΑΚ. 11 από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Ένας σύντροφος, μέλος της ΕΑΑΚ και της ΑΡΑΝ ανάμεσά τους.
Τα παραπάνω γεγονότα ήρθαν να μεταφέρουν και στην πόλη της Πάτρας το πανελλαδικό στίγμα έντονου αυταρχισμού τρομοκρατίας και καταστολής με το οποίο προσπάθησαν να χρωματίσουν το τριήμερο του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η αστυνομία. Από την προκλητική ερήμωση των κεντρικών δρόμων της Αθήνας, την απαγόρευση πορείας στις 15/11 και την άγρια καταστολή που συνόδευσαν την υποδοχή του Ομπάμα μέχρι το χτύπημα των συγκεντρώσεων για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε μια σειρά πόλεων πανελλαδικά. Ξεκαθαρίστηκε έτσι τόσο συμβολικά όσο και πρακτικά ότι η επίθεση κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα και παράλληλα θα καταστείλει με τον πιο ωμό και προκλητικό τρόπο κάθε σκίρτημα αντίστασης των εργαζόμενων και της νεολαίας. Σε αυτό το μονοπάτι βάδισε και θα συνεχίσει να βαδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και αν διατείνεται ότι ασκεί πολιτική φιλική και μεροληπτική προς τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Άλλωστε η καταστολή και η αυταρχικοποίηση του κράτους δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά κανόνα στην εποχή της κρίσης. Είναι σημείο των καιρών μας. Είναι σημείο των καιρών του σύγχρονου καπιταλισμού που σαπίζει.
Οι φοιτητικοί σύλλογοι, το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατούνται. Η τρομοκρατία θα σπάσει στο δρόμο. Στο δρόμο του αγώνα, της ανυπακοής, της επιβολής και της εξέγερσης. Η πρώτη απάντηση δόθηκε στην Πάτρα με την μαζική συμμετοχή της σπουδάζουσας νεολαίας στον τριήμερο εορτασμό της εξέγερσης στου πολυτεχνείου στον χώρο του παραρτήματος και στην πορεία της 17/11. Και θα συνεχίσει να δίνεται στους συλλόγους στον αγώνα για μόρφωση-δουλειά-ελευθερίες.
Σε αυτό τον αγώνα στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους συντρόφους και τους αγωνιστές που χτυπήθηκαν και στοχοποιήθηκαν απρόκλητα από τις δυνάμεις καταστολής.
Απαιτούμε άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και άρση των κατηγοριών εναντίον τους τώρα!
Νέο Αριστερό Ρεύμα για την κομμουνιστική απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση


Όταν τα μνημόνια είναι η κυρίαρχη πολιτική, η αντίδραση της κοινωνίας αντιμετωπίζεται με καταστολή και βία και από τη μεταλλαγμένη μνημονιακά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τις αναίτιες μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών από τις αστυνομικές αρχές της Πάτρας μετά το πέρας της μεγαλειώδους πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνει φανερά, πλέον, το πραγματικό αυταρχικό πρόσωπο της αντιμετωπίζοντας τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, με αφορμή την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, με καταστολή και βία.
Χθες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας υπήρξε ένταση μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών. Ενώ η κατάσταση έδειχνε να εξομαλύνεται, απρόκλητα τα ΜΑΤ έκαναν εισβολή σε καφετέρια της πόλης και προσήγαγαν συνολικά 37 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν 3 μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Στη συνέχεια, η Αστυνομία προχώρησε αναίτια σε 12 συλλήψεις αγωνιστών, εκ των οποίων ο Γ.Σ., φοιτητής, είναι μέλος της ΛΑ.Ε. Αχαΐας, στον οποίο την Παρασκευή 18/11 απαγγέλθηκε η κατηγορία για «διατάραξη της κοινής ειρήνης» και θα δικαστεί τον Μάρτιο.
Η οργή και η δυσαρέσκεια του λαού απέναντι στη μνημονιακή λεηλασία και την διάψευση των προσδοκιών του αντιμετωπίζεται με καταστολή και βία. Οι πρόσφατες επιθέσεις της Αστυνομίας κατά των συνταξιούχων, στην Αθήνα, καθώς και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου, αποτελούν μόνο την αρχή ενός τραγικού κατήφορου για τη μεταλλαγμένη μνημονιακά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τις διώξεις αγωνιστών
Η βία και η καταστολή δεν θα περάσουν
Η κυβέρνηση θα μας βρει όλους απέναντι της - Το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται!
Λαϊκή Ενότητα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου