Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Εργατική "δολοφονία" στα μεταλλεία βωξίτη της εταιρίας «Δελφοί-Δίστομο»

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του 56χρονου συναδέλφου μεταλλωρύχου που έχασε τη ζωή του σε εργατικό δυστύχημα σε στοά της μεταλλευτικής εταιρίας Δελφοί-Δίστομο ΑΜΕ......
Ο νεκρός συνάδελφος καταπλακώθηκε από βράχο που έπεσε πάνω στο μηχάνημα που οδηγούσε χωρίς να έχει προηγηθεί στο  συγκεκριμένο σημείο της στοάς μηχανικό ξεσκάρωμα.
Δυστυχώς, ακόμα ένας εργάτης προστίθεται στο μακρύ κατάλογο όσων έχουν χάσει τη ζωή τους όλα αυτά τα χρόνια στα μεταλλεία  του νομού μας, ένας ακόμα νεκρός θυσία στο βωμό της αύξησης των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών. 
Την ευθύνη για την τραγική απώλεια του συναδέλφου μας φέρει αποκλειστικά η εργοδοσία και η κυβέρνηση. Η εργοδοσία μπροστά στα κέρδη της δεν υπολογίζει ούτε την ανθρώπινη ζωή. Την ίδια ώρα παρά τις συνεχείς καταγγελίες του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας και των σωματείων των μεταλλείων για την εγκατάλειψη του μηχανικού ξεσκαρώματος, ειδικότερα στα μεταλλεία της εταιρίας «Ευρωπαϊκοί Βωξίτες», φαίνεται και ότι και η εταιρία «Δελφοί-Δίστομο» υιοθέτησε αντίστοιχες μεθόδους για να μειώσει το κόστος και να αυξήσει τα περιθώρια κέρδους. Η εγκατάλειψη της μεθόδου του μηχανικού ξεσκαρώματος είναι γνωστή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος, παρ’ όλα αυτά δεν έχουν κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργατών.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Κανένας άλλος νεκρός εργάτης στον βωμό της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, καμιά άλλη θυσία για τα συμφέροντα των καπιταλιστών!
Απαιτούμε να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίσουν ασφαλείς συνθήκες δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου