Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016

Δικαστική παρέμβαση ακυρώνει την διοίκηση του ΕΚΑ


Μια πολύ σοβαρή εξέλιξη για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας είναι σε εξέλιξη. Το εργοδοτικό σωματείο της ALPHA BANK το οποίο είχε αποκλειστεί από το Συνέδριο του ΕΚΑ το Μάιο, κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα. Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αποφάσισε την ακύρωση των αποφάσεων (και των εκλογών για διοίκηση) του πρόσφατου συνεδρίου του ΕΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το 29ο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ), που έγινε στα τέλη Μάη, είχε αποκλείσει το Σωματείο Εργαζομένων στην «Alpha Bank», καθώς η διοίκηση του σωματείου δεν είχε τηρήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το καταστατικό του ΕΚΑ

Τέσσερεις μήνες μετά το συνέδριο το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας προβαίνει σε μια ωμή παρέμβαση σε βάρος του συνδικαλιστικού κινήματος και μάλιστα σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο.

Μάλιστα το σκεπτικό της απόφασης είναι αποκαλυπτικό. «Ο έλεγχος του κύρους των κάθε φύσεως εκλογών των οργάνων σωματείων απόκειται στη δικαιοδοτική κρίση των Δικαστηρίων και όχι των διοικητικών συμβουλίων ή γενικών συνελεύσεων των υπερκείμενων οργανώσεων, τα οποία δεσμεύονται από το εκλογικό αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών της πρωτοβάθμιας οργάνωσης – μέλους της, που αφορά την εκλογή των αντιπροσώπων τους για τα συνέδρια των τελευταίων».

Η ακύρωση του Συνεδρίου του μεγαλύτερου εργατικού κέντρου της χώρας λίγους μήνες μετά το συνέδριο του, εντάσσεται στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός κρατικού συνδικαλισμού, και μάλιστα με καθορισμό των συσχετισμών από τα δικαστήρια!
πηγη:pandiera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου