Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Γιατί η συνταξιούχος Κατίνα Μανιτάρα δεν θα φοβηθεί ποτέ τα δακρυγόνα σαςΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ! Συνταξιούχος Κατίνα Μανιτάρα: Δεν φοβήθηκε Γερμανούς, ταγματασφαλίτες, Μακρόνησο βασανιστήρια, θα φοβηθεί τα δακρυγόνα σας; Του ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η Κατίνα Μανιτάρα έζησε τον πόλεμο, την πείνα και την εκμετάλλευση από τα 8 της χρόνια.
Κοριτσάκι ακόμα, στα 10 της, εκτέλεσε τις πρώτες της επικίνδυνες αποστολές μεταφέροντας μηνύματα κάτω από τη μύτη των Ιταλών καραμπινιέρων.
Στα 11 Αετόπουλο στη Φωκίδα, στα 14 μάρτυρας στο βασανισμό του πατέρα της από τους παρακρατικούς.
Στα 15 γνώρισε τα πρώτα φριχτά βασανιστήρια από τα κυβερνητικά φασιστοειδή.
Τον Μάη του 1947, 15 χρονών, εντάσσεται στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σκληρές μάχες και μια μαρτυρική αλλά ηρωική ζωή στο βουνό.
Στις 28 Φλεβάρη 1948, στα 16 της, στη μάχη του Μακρύβαλτου, στην Ανω Χώρα Ναυπακτίας, παίρνει μέρος σαν γεμιστής στο οπλοπολυβόλο της ομάδας της.
Μέχρι το απόγευμα τροφοδοτεί με γεμιστήρες γεμάτες σφαίρες τον σκοπευτή, ώσπου ένα θραύσμα από ρουκέτα αεροπλάνου την χτυπά στο κεφάλι. 
Από τότε το θραύσμα σφηνωμένο στο κεφάλι τη συνοδεύει μέχρι σήμερα.
Στα μέσα του Σεπτέμβρη 1948 επιλέχτηκε να παρακολουθήσει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ. 
Στα 17 της χρόνια βγάζει τη Σχολή Αξιωματικών του ΔΣΕ (30 Μάρτη 1949) και με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού υπηρετεί τον αγώνα του λαού μας.
ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΌΝΗΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΒΗΘΕΙ ΕΣΑΣ ; 
ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ
Δηλαδή για να καταλάβω τι θα γινόνταν αν άφηναν να περάσουν οι διαδηλωτές Κατίνα Μανιτάραοι ;
Θα έσπαγε ο "τσαμπουκάς" της τρόικα ;
πηγη:enallaktikosΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου