Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Ιταλία: Δολοφονία απεργού εργάτη με εντολή της εργοδοσίας

Μια δολοφονία που θυμίζει με ανατριχιαστικό τρόπο εκείνη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Ιταλία, όταν φορτηγό της εταιρείας logistics, GLS,στην Πιατσέντσα, έπεσε πάνω στην απεργιακή περιφρούρηση, σκοτώνοντας τον 53χρονο απεργό εργάτη, Abd Elsalam Ahmed Eldanf, από την Αίγυπτο, πατέρα πέντε παιδιών.
Οπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, το φορτηγό κινήθηκε απειλητικά προς την περιφρούρηση των απεργών εργατών και κάποια στιγμή ο οδηγός πάτησε το γκάζι και έπεσε πάνω τους. Το συνδικάτο USB, το οποίο είχε κηρύξει την απεργία, ανακοίνωσε ότι όλα αυτά έγιναν με εντολή της εργοδοσίας, με την αστυνομία παρούσα στο συμβάν.
Η USB προκήρυξε 24ωρη πανιταλική απεργία στον κλάδο και κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας στη Ρώμη το απόγευμα.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η εργοδοσία στην προσπάθεια της να υπερασπιστεί τα κέρδη της δεν διστάζει να δολοφονήσει έναν απεργό εργάτη, ενώ σημειώνει πως αντίστοιχο γεγονός είχε συμβεί σε αποθήκες της ίδιας εταιρείας στο Μιλάνο χωρίς να υπάρξουν θύματα λίγους μήνες πριν.
«Στα logistics παραβιάζονται δικαιώματα μέχρι θανάτου» λέει ο Francesco Iacovone,, από την Εθνική Εκτελεστική Επιτροπή του USB. «Τα «logistics αποτελoύν αναπόσπαστο μέρος του συστήματος διανομής μεγάλης κλίμακας και οι εργαζόμενοι είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας της εκμετάλλευσης. Πριν φτάσουν στα εμπορικά κέντρα, τα καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ, τα προϊόντα μεταφέρονται από εργάτες, κυρίως μετανάστες, με χαμηλούς μισθούς, μηδενικά δικαιώματα, μηδενική ασφάλεια και απόλυση σε όποιος τολμήσεινα απεργήσει. Αυτή τη φορά τα δικαιώματα παραβιάστηκαν μέχρι θανάτου»
πηγη:toperiodiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου