Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Δεν έχουν δει λεπτό του ευρώ οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ


Απλήρωτοι για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο παραμένουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων Αθανάσιο Ζάχο, ο οποίος μίλησε στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες -υποτίθεται- πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων, της διοίκησης και των εργαζομένων, ώστε να πληρωθούν οι τελευταίοι. Τη συμφωνία, που επετεύχθη κατόπιν τριμερούς, το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας διατυμπάνισε σε όλους τους τόνους.

Βάσει της συμφωνίας:
  1. Η διοίκηση του ΟΑΣΘ δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει μίνιμουμ 18% των μηνιαίων εσόδων από τα κόμιστρα έναντι της αποπληρωμής των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
  2. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων θα προκαταβάλλει μαζί με την επιδότηση του Σεπτεμβρίου και τα αντίστοιχα ποσά του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου με την προϋπόθεση ότι με τα ποσά αυτά θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους εργαζόμενους, πράγμα που συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη (εργοδοσία, εργαζόμενοι).
  3. Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα καταβάλλει σε σύντομο χρονικό διάστημα το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της μετακίνησης πολυτέκνων και άλλων κοινωνικών κατηγοριών για το 2016.
  4. Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων θα οργανώσει άμεσα διαδικασίες διαλόγου με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (διοίκηση ΟΑΣΘ, εργαζόμενων ΟΑΣΘ και Υπουργεία) για το μέλλον του ΟΑΣΘ, ο οποίος διάλογος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31.10.2016.
Αυτά λέει η «συμφωνία», αλλά «λέει» η πραγματικότητα…
πηγη:ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου