Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του «Λεβεντέρη»

Την συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου «Λεβεντέρης» στο Βόλο, μετά την απόφαση της εταιρείας να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο και να απολύσει 18 άτομα.
Σε κοινή συνεδρίαση του επιχειρησιακού σωματείου και του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του εργοστασίου για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Παράλληλα αποφασίστηκε τις επόμενες μέρες να γίνει εξόρμηση στην αγορά του Βόλου για ενημέρωση του κόσμου και άμεσα να πραγματοποιηθεί αγωνιστική κινητοποίηση στην οποία καλούν όλα τα σωματεία της περιοχής να στηρίξουν τους εργαζόμενους στον αγώνα που δίνουν.
Νωρίτερα στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας η εταιρεία εμφανίστηκε κυνική για την απόφασή της να κλείσει το εργοστάσιο Βόλου. Ισχυρίστηκε ότι το εργοστάσιο είναι ζημιογόνο, την ώρα που η εταιρεία είναι κερδοφόρα και θα συνεχίσει και θα ενδυναμώσει την εμπορική της δραστηριότητα.
Στην πρόταση του Συνδικάτου να απορροφήσει το προσωπικό του εργοστασίου στο εμπορικό κομμάτι, η εταιρεία δεν το δέχτηκε και σημείωσε ότι θα παραμείνουν ανοιχτές οι εγκαταστάσεις του Βόλου. Αυτό βάζει σε υποψίες ότι όταν απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι, θα προσλάβει νέους με δυσμενείς εργασιακούς και οικονομικούς όρους.
Παράλληλα, θρασύτατα και προκλητικά η εταιρεία εξέφρασε τη λύπη και τη συμπάθειά της προς τους εργαζόμενους, κάτι που προκάλεσε τα γέλια των εργαζομένων, ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου απάντησε: «Μας θυμίζετε την παροιμία που λέει “Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι”. Δε θέλουμε ούτε τη λύπη ούτε τη συμπόνοια σας».
πηγη:902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου