Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Στο 90% η εργασιακή παραβατικότητα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας


Το «τέρας» της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, είτε με τη μορφή των αδήλωτων εργαζομένων, είτε με υπερβάσεις του ωραρίου, έκανε και φέτος την εμφάνισή του, στα τουριστικά θέρετρα της χώρας.
Με ειδικούς και στοχευμένους ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ), στους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας (Ρόδος, Σαντορίνη, Μύκονος, Ζάκυνθος, Κρήτη, Κέρκυρα και Χαλκιδική), διαπιστώθηκαν παραβάσεις στο 90% των περιπτώσεων!
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 217 ειδικοί έλεγχοι στις παραπάνω περιοχές, εντός Ιουλίου και Αυγούστου, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις η «μαύρη» εργασία φθίνει, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται οι παραβάσεις που επικεντρώνονται στο ωράριο απασχόλησης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι υπήρξε εντοπισμός σημαντικού αριθμού παραβάσεων που αφορούν τα ρεπό και τις υπερωρίες, πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας.
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τόσο σε μεγάλα ξενοδοχεία των παραπάνω περιοχών, όσο και σε τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και καταστήματα εστίασης...
περισσότερα: dikaiologitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου