Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΔιΕΕξοδος: Αποφάσεις της ιδρυτικής συνέλευσης και βίντεο των ομιλιών


Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου η ιδρυτική συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ «ΔιΕΕξοδος». Περισσότεροι από 400 αγωνιστές από εργασιακούς χώρους, σχολές, από γειτονιές της Αθήνας, εργαζόμενοι, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, νέοι και νέες,  κινήσεις αλληλεγγύης και υπεράσπισης δικαιωμάτων, πήραν μέρος στη συνέλευση.
Η Συνέλευση άνοιξε με την παρουσίαση της διακήρυξης, την οποία  υπογράφουν εκατοντάδες πολίτες άνδρες και γυναίκες. Στη συνέχεια, μέλος της καμπάνιας του Lexit μίλησε για τη σημασία του Brexit και την πρόκληση για πανευρωπαϊκό συντονισμό των κινημάτων ενάντια στην ΕΕ. Το λόγο πήραν αμέσως μετά αγωνιστές και αγωνίστριες, μέλη κινημάτων και πρωτοβουλιών που στηρίζουν την ίδρυση της πρωτοβουλίας. Από πολλούς ομιλητές τονίστηκε η αναγκαιότητα να υπάρξουν επεξεργασίες και κινηματικές δράσεις που να αποκαλύπτουν την πραγματική φύση της ΕΕ και τις επιπτώσεις της πολιτικής της σε κάθε τομέα, αλλά και επεξεργασίες που θα δίνουν προοπτική για διΕΕξοδο από την σκοπιά των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων. Συζήτηση έγινε και για τον τρόπο λειτουργίας της Πρωτοβουλίας.
Η ιδρυτική συνέλευση επιβεβαίωσε τη συμφωνία της με τη διακήρυξη και, ως άμεσα βήματα αποφάσισε:
  • Να συγκροτηθεί η κίνηση πανελλαδικά. Να αναλάβει το Συντονιστικό όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την οικοδόμηση της κίνησης σε πανελλαδική κλίμακα, κατά νομό και κατά πόλη.
  • Να συγκροτηθούν άμεσα θεματικές ομάδες για την επεξεργασία και την τεκμηρίωση των επιπτώσεων των πολιτικών της ΕΕ σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.
  • Να υπάρξουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες, ώστε σε ορατό εύλογο χρόνο να πραγματοποιηθεί μια ευρεία Πανευρωπαϊκή Συνάντηση αντι-ΕΕ κινήσεων και πρωτοβουλιών (λ.χ. Lexit από Βρετανία, CUP από Καταλωνία κ.ά.)
  • Η Πρωτοβουλία «ΔιΕΕξοδος» πρέπει να έχει σταθερή και χαρακτηριστική επιδίωξη την κοινή δράση και τις συνεργασίες σε συγκεκριμένα κάθε φορά ζητήματα, που εντάσσονται στο πλαίσιο της παρέμβασής της, με άλλες κινήσεις, συλλογικότητες και μαζικούς φορείς.
  • Η Πρωτοβουλία «ΔιΕΕξοδος» καλεί σε συμμετοχή στην συγκέντρωση της Τρίτης 5 Ιουλίου 2016 με αφορμή την πρώτη επέτειο από το περήφανο ΟΧΙ του λαού μας στο περσινό δημοψήφισμα.
  • Στόχος της ΔιΕΕξόδου είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη αγώνων που θα συνδέονται με τον άμεσο αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ με κάθε κινηματικό μέσο, μεταξύ αυτών συζητά και το αίτημα για διενέργεια δημοψηφίσματος για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός την αποδέσμευση από την ΕΕ.
Συγκροτείται Συντονιστικό για την περιοχή Αττικής, το οποίο θα συμπληρωθεί με μέλη από τους υπόλοιπους νομούς, όπου θα συγκροτείται σταδιακά η Πρωτοβουλία. Στόχος είναι η διοργάνωση πανελλαδικής Συνέλευσης της Κίνησης τον Οκτώβριο.
Τα βίντεο με τις ομιλίες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου