Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Καβάλα: Απεργία και ΜΑΤ στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων


Από τις μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και ανδρών των ΜΑΤ σημαδεύτηκε η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας, που προκήρυξε η Ομοσπονδία Εργαζόμενων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδας.
Μια κινητοποίηση, που κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και συνέχεια τις επόμενες ημέρες, αφού η Ο.Ε.Χ.Β.Ε., αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα έχουν διαμηνύσει ότι οι απεργίες θα είναι επαναλαμβανόμενες.
Τα ξημερώματα της Τρίτης (26/7), οι εργαζόμενοι, που απεργούν, συγκεντρώθηκαν στις δύο πύλες, αυτήν κάτω από την γέφυρα στον κόμβο του Χαλκερού, αλλά και σε αυτή πλησίον του εμπορικού λιμένα «Φίλιππος Β’», στήνοντας οδοφράγματα με λάστιχα, ώστε να εμποδίσουν την είσοδο στους εργαζόμενους των εργολαβικών εταιρειών, που θα έπιαναν βάρδια.
Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι απώθησαν τους απεργούς, ώστε να διευκολύνουν την είσοδο στο λεωφορείο που μετέφερε τους εργολαβικούς εργαζομένους της Βιομηχανίας.
Από την πάλη, τρεις απεργοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ αποτράπηκε η είσοδος του λεωφορείου στο εργοστάσιο. Στη συνέχεια, οι απεργοί ζήτησαν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι να περάσουν μέσα με τα πόδια κι όχι με λεωφορεία, κάτι που τελικά έγινε μετά από τις απαραίτητες συνεννοήσεις.

πηγη:xronometro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου