Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Τουρκία: «Παραίτησαν» 1.577 κοσμήτορες, απέλυσαν 15.000 δημόσιους εκπαιδευτικούς, ανάκληση αδειών 21.000 ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Μέσω... twitter, το τουρκικό υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε στην απόλυση 15.000 εκπαιδευτικών, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος την Παρασκευή, με την παράλληλη ανάκληση των αδειών 21.000 εκπαιδευτικών που εργάζονται σε ιδιωτικά ιδρύματα. Η συντριπτική πλειονότητα των απολυμένων εκτιμάται είναι δάσκαλοι, για τους οποίους ο σκληρός πυρήνας της κυβέρνησης θεωρεί πως σχετίζονται ιδεολογικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, την Παρασκευή.
Στο ίδιο μήκος κύματος, κινείται και το συμβούλιο ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας, που κάλεσε 1.577 κοσμήτορες πανεπιστημίων να παραιτηθούν, σε αυτή την πρωτοφανή επιχείρηση «ιδεολογικής κάθαρσης» των κρατικών μηχανισμών.
Συνολικά από τις θέσεις τους έχουν απομακρυνθεί 36.200 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 28.321 υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες, όπως το γραφείο του πρωθυπουργού, το υπουργείο Εσωτερικών, η υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ, η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων, το υπουργείο Οικονομικών και η Διεύθυνση Ελέγχου Ενεργειακής Αγορά.
Να σημειωθεί ότι ο «δημοκράτης» Ερντογάν έχει ήδη συλλάβει, διώξει και θέσει σε διαθεσιμότητα χιλιάδες στρατιωτικούς, δικαστικούς και δημόσιους υπαλλήλους, καθώς υποπτεύεται την άμεση ή έμμεση συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα.
πηγη:ergasianet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου