Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Εργατική Πρωτομαγιά - Μέρα απεργίας. Κυριακή 8η Μάη ανεξάρτητη πορεία & συγκέντρωση

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ. ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8η ΜΑΗ.  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ 
 ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ & ΜΑΙΖΩΝΟΣ  10:30

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες. Η 1η Μάη του 1886 έγινε σύμβολο μιας νέας εποχής στη ζωή και τον αγώνα των εργατών ενάντια στην αστική τάξη για το δικαίωμα στην εργασία, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για την κοινωνική απελευθέρωση. Είναι η μέρα δικού μας απολογισμού, αναζήτησης και πάλης για τους ταξικούς αγώνες, για την προοπτική να νικήσουν οι αγώνες στο φόντο των σημερινών εκρηκτικών δυνατοτήτων και πρωτόγνωρων δυσκολιών της εποχής. Σήμερα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αστικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ακολουθούν την ίδια αντιδραστική αντεργατική πολιτική, της άγριας λιτότητας, της απελευθέρωσης των αγορών, των πολέμων και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της λεηλασίας της φύσης και του περιβάλλοντος, της πνευματικής και πολιτιστικής λοβοτομής.
Οι πολεμικές συγκρούσεις σε Συρία & Αφγανιστάν συνεχίζονται και γενικεύονται, με την ολοένα, μεγαλύτερη ενεργή εμπλοκή της Τουρκίας. Η υπογραφή της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για την αναχαίτιση των προσφύγων-μεταναστών δημιουργεί τραγικές συνέπειες. Η Κυβέρνηση συνυπόγραψε χωρίς καμιά επιφύλαξη την συμφωνία των απελάσεων και την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, μετατρέποντας το Αιγαίο σε πεδίο μάχης κατά των προσφύγων με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, της FRONTEX και των συνοριοφυλάκων.  Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για την ακύρωση της συμφωνίας, να απαιτήσουν την μη συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και το κλείσιμο των βάσεων. Για να γκρεμιστεί η ΕΕ των φραχτών και του σφαγείου των λαών. Για να εμποδίσουμε τις απελάσεις, τις επαναπροωθήσεις και φυλακίσεις των προσφύγων-μεταναστών, για να πάνε στις χώρες, που οι ίδιοι επιλέγουν.
Η εργατική τάξη  δεν δημιούργησε την κρίση. Είναι κρίση ιστορική του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Κρίση δομική, κρίση υπερσυσσώρευσης. Τα μέτρα που παίρνουν είναι βαθιά ταξικά, τα παίρνουν από κοινού το ελληνικό κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις τους(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), με τα μαντρόσκυλα τους (Χ.Α.) και εξυπηρετούν την ανάγκη ανάτασης της κερδοφορίας και δημιουργίας ευνοϊκού περιβάλλοντος για τα κέρδη των πολυεθνικών. Συνοδεύονται από ένα τεράστιο πλέγμα μηχανισμών κρατικής καταστολής και όξυνσης του αυταρχισμού. Παράνομες απεργίες, διώξεις συνδικαλιστών, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.
Η κατάθεση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος μαζί με το φορολογικό νόμο-λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και το μηχανισμό δέσμευσης που θα εξασφαλίζει για πάντα την εφαρμογή χωρίς την παραμικρή απόκλιση, αποτελεί κλιμάκωση του κοινωνικού πολέμου της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο καταργεί την ουσία της ασφάλισης σαν κοινωνικό δικαίωμα και γίνεται ατομική υποχρέωση και βάρος των εργαζομένων. Το ασφαλιστικό έκτρωμα δεν είναι απλά κάποια πρόσθετα μέτρα στους προηγούμενους νόμους και μέτρα, αλλά μια συνολική αντιδραστική αναμόρφωση όλου του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας, με σκληρό ταξικό χαρακτήρα υπέρ του κεφαλαίου, στην λογική των πολιτικών ΕΕ  και ΔΝΤ.
Με το νέο φορολογικό αυξάνεται ο φόρος στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα(με την μείωση του αφορολόγητου), παγιώνεται η εισφορά αλληλεγγύης, προχωρά η εξοντωτική φορολογία αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Αυξάνεται κι άλλο  ο ληστρικός ΦΠΑ και δεν προβλέπει τίποτα για τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, τους άπειρους τρόπους φοροδιαφυγής του κεφαλαίου.

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩΜΝΗΜΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Περνάμε σε ένα νέο κύκλο ταξικής πάλης και πολιτικής αναμέτρησης. Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα πρέπει να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.
Για την ανατροπή της επίθεσης. Για να πάνε αλλιώς οι αγώνες. Για την ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αλλάξουν πορεία τα συνδικάτα.
Κόντρα στον αστικοποιημένο και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που έχει αποδεχτεί όλες τις επιλογές του κεφαλαίου, την ΕΕ, την οικονομία της αγοράς, τον ανταγωνισμό. Είναι χαρακτηριστική η ταύτιση του εργοδοτικού συνδικαλισμού, με την πολιτική των μνημονίων, της λιτότητας και των κυβερνήσεων που την εφαρμόζουν. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική είναι βαθιά ταξική ενάντια στους εργαζόμενους.
Κόντρα και  στην ίδια εγκάθετη πλειοψηφία στο ΕΚΠ(ΠΑΣΚΕ...), που ακολουθεί την ίδια πορεία.
Κόντρα στην συναίνεση του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος και ξεπερνώντας τα όρια της λογικής του ΠΑΜΕ που επιδιώκει ενότητα γύρω από τον εαυτό του.
Κόντρα και στις λογικές του ΜΕΤΑ που παρουσιάζεται ως «υπεύθυνη δύναμη» και υποστηρικτής της Κυβέρνησης, που δεν διαχωρίζεται από τον εργοδοτικό γραφειοκρατικό συνδικαλισμό και υπογράφει μνημονιακές συλλογικές συμβάσεις.
Οργανώνουμε την αντίσταση μας, τσακίζοντας κάθε λογική διαχωρισμού, μακριά από φυλετικές και εργασιακές διακρίσεις, υψώνοντας τείχος απέναντι στην ρατσιστική-φασιστική απειλή.  Σαν μισθωτοί εκμεταλλευόμενοι συμπορευόμαστε με όλους όσους ζουν από την δουλειά τους και δεν έχουν ρόλο διεύθυνσης στην παραγωγή.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
-Για να καταργήσουμε τα μνημόνια, αλλά και όλο το πλαίσιο της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής και των αναδιαρθρώσεων Κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ-Κυβέρνησης.
-Για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με πρόσβαση όλων στην περίθαλψη και αξιοπρεπείς συντάξεις.
-Για μείωση και όχι αύξηση των χρόνων δουλειάς. Για αυξήσεις και όχι μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς. Για μείωση και κατάργηση των εργατικών εισφορών.
-Για συλλογικές συμβάσεις, να σταματήσει το αίσχος της ελαστικής-απλήρωτης-ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας.
-Για ριζική μείωση της φορολογίας της εργατικής τάξης και του λαού.
ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
Για την αποδέσμευση από την ΕΕ-ΔΝΤ, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε την διαγραφή του ληστρικού τοκογλυφικού χρέους
Για την εθνικοποίηση των τράπεζες και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό-λαϊκό έλεγχο.
Να διεκδικήσουμε τον αμύθητο πλούτο που παράγουμε και κλέβουν οι καπιταλιστές. Να οργανώσουμε την εργατική απάντηση στην κρίση και παρακμή του καπιταλισμού, που δημιουργεί φτώχεια, πολέμους, ανεργία, προσφυγιά, αυταρχισμό και σύγχρονη δουλεία στα εργασιακά κάτεργα.
Για μια ριζική λύση για την συνολική απελευθέρωση των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου