Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Προκήρυξη της Ταξικής Πτέρυγας για την απεργία της 4/2

Ως εδώ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για την ανατροπή του εργασιακού κ ασφαλιστικού μεσαίωνα!

Στην τελική ευθεία της διαδικασίας ψήφισης του αντιασφαλιστικού Αρμαγεδδών έχει μπει η κυβέρνηση, σε συμπόρευση με ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ και με την στήριξη των εργοδοτικών οργανώσεων.
Η κυβέρνηση διανθίζει τα αντιδραστικά μέτρα με ολίγον από «ισονομία και δικαιοσύνη». Όμως πρόκειται για πρωτοφανή αντεργατική αναδιάρθρωση, που υπερβαίνει τις ως τώρα νομοθετικές παρεμβάσεις. Μονιμοποιεί και νομιμοποιεί όλες τις αντιδραστικές ανατροπές που είχαν επιβάλει τα μνημόνια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Καταργεί κάθε απομεινάρι κοινωνικού-αναδιανεμητικού χαρακτήρα και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση.
Για το κεφάλαιο και τις πολιτικές δυνάμεις, που με την πολιτική τους το υπηρετούν, οι αντιδραστικές τομές που επιχειρούνται είναι άρρηκτα δεμένες με την ανάταση της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της «εθνικής» οικονομίας, με την πολιτική κυριαρχία και τους όρους εκμετάλλευσης και χειραγώγησης της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, το ασφαλιστικό συνδέεται τόσο με τις αμοιβές, τις παροχές και την υγειονομική περίθαλψη, την πρόνοια, και τις συντάξεις, όσο και με το συνολικό «σχέδιο ζωής» κάθε ανθρώπου.
Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν έρχεται λοιπόν για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Αλλά για να ενισχυθούν τα κέρδη της εργοδοσίας, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης.
Δεν είναι ένα απλό προαπαιτούμενο! Αποτελεί μια στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της ΕΕ στην κρίση, μια αγωνιώδης προσπάθεια να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από τη δουλοποίηση των εργαζομένων.
Συνολικά, κατεδαφίζουν το κολοβό, αναδιανεμητικό σύστημα. Διαλύουν ότι άφησαν όρθιο από το δημόσιο, ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντας το, σε ανταποδοτικό-κεφαλαιοποιητικό.

Τώρα είναι ώρα μάχης.
Αγώνας για να εκτροχιαστεί η αντεργατική τομή, να μην έρθει καν το νομοσχέδιο-έκτρωμα. Αγώνας διαρκείας με συνδυασμό όλων των μορφών πάλης. Με συνελεύσεις παντού σωματείων, επιτροπές αγώνα, απεργιακές επιτροπές, συνελεύσεις γειτονιών, μπλόκων, φοιτητικών συλλόγων κλπ. Με την δημιουργία ενός ενωτικού, μαζικού και δημοκρατικού κέντρου οργάνωσης του εργατικού αγώνα, στηριγμένο στο συντονισμό των Γ.Σ των εργαζομένων. Η μάχη δεν μπορεί να κερδηθεί με επικεφαλής την εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ(του "Ναι"). Ούτε από δυνάμεις που επιμένουν στον άγονο δρόμο της περιχαράκωσης και κυρίως των αγώνων χαμηλής έντασης και διαμαρτυρίας, αρνούμενοι στην πράξη, την κοινή δράση και τη μετωπική συσπείρωση όλων των ταξικών δυνάμεων.
Αγώνας νικηφόρος με σημαία τα σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα και ανάγκες για όλους, που θα απαιτήσει συνολικές ριζικές αλλαγές προς όφελος της εργασίας.

Διεκδικούμε με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες για:
-Το καθολικό δικαίωμα στην δημόσια κοινωνική ασφάλιση και δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
-Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.
-Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος, για εργαζόμενους και για ανέργους.
-Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
-Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Πλήρης ασφάλιση και περίθαλψη για τη μερική απασχόληση, την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, τις διάφορες μορφές μαθητείας και  κατάρτισης, την απασχόληση με voucher ή σε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», τα χρόνια στράτευσης.
-Μόνιμη δουλειά για όλους, σταθερή, πλήρης και ασφαλισμένη. Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις και μείωση ωρών εργασίας
-Μείωση του χρόνου εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης, για να υπάρξει μείωση της ανεργίας.
-Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Πλήρης ασφάλιση και περίθαλψη για τη μερική απασχόληση, την ελαστική και εκ περιτροπής εργασία, τις διάφορες μορφές μαθητείας και κατάρτισης, την απασχόληση με voucher ή σε προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας», τα χρόνια στράτευσης.
-Συντάξεις αξιοπρέπειας και όχι πείνας. Καμιά σύνταξη κάτω από το βασικό μισθό τον οποίο παλεύουμε στα συνδικάτα και προτείνουμε στα σχέδια ΣΣΕ. Κρατική διασφάλιση όλων των συντάξεων που υπερβαίνουν αυτό το ύψος, αλλά και των εφάπαξ.
-Έλληνες ή μετανάστες, εργαζόμενοι ή άνεργοι να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα.
-Ριζική φορολόγηση του κεφαλαίου με ραγδαία μείωση της φορολογίας για τους εργαζόμενους.

Όλα τα παραπάνω που αποτελούν ζωτικά συμφέροντα και αιτήματα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, προσκρούουν στο σύγχρονο τείχος που έχει διάφορα ονόματα: Δημοσιονομικό Σύμφωνο, Μνημόνια, Χρέος, Ανταγωνιστικότητα. Γι αυτό αγωνιζόμαστε για να απαλλαγεί η κοινωνική ασφάλιση και η ζωή μας απ’ ότι εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών μας.
Από τη μηχανή του χρέους, που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε και τα αποθεματικά των ταμείων. Γι’ αυτό απαιτούμε: άρνηση πληρωμής και διαγραφή του χρέους.
Από τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», στο βωμό των οποίων θυσιάζονται οι κοινωνικές δαπάνες κι οι ασφαλιστικές ανάγκες. Γι’ αυτό απαιτούμε: κατάργηση των μνημονίων και αύξηση των κοινωνικών δαπανών με επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.
Από τη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ, που βρίσκονται -χρόνια τώρα, αλλά και στην εποχή των μνημονίων- πίσω από κάθε αντιασφαλιστικό μέτρο. Γι’ αυτό απαιτούμε: τη μη εφαρμογή των αντιασφαλιστικών κατευθύνσεων της ΕΕ. Ρήξη και έξοδο από την ευρωζώνη και την ΕΕ. 

Όλοι στην απεργία Πέμπτη 4/2 στις 10:00 στο Παράρτημα
 
ΤΑΞΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου