Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση της Ταξικής Συμπόρευσης για την απεργία της 4/2

ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ
ΓΙΑ  ΤΗ
ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ
«... γιατί όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί, θα μοιραστεί την ήττα ...»
Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που στα πλαίσια του 3ου μνημονίου παρουσίασε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αποτελεί ένα βαθιά ταξικό νεοφιλελεύθερο τερατούργημα, που καταργεί κάθε απομεινάρι κοινωνικού – αναδιανεμητικού χαρακτήρα.
Καταργεί στην ουσία την κοινωνική ασφάλιση και τη μετατρέπει σε ατομική υπόθεση του εργαζόμενου.
Η κυβερνητική επίθεση στο ασφαλιστικό, που θα επιδεινωθεί μετά την παρέμβαση ΕΕ – ΔΝΤ, παγιώνει, βαθαίνει και μετατρέπει σε στρατηγική την επίθεση στην εργατική τάξη, στους μισθωτούς και τα μικρομεσαία στρώματα, ωθώντας τα στα όρια της εξαφάνισης.
Η μείωση της κρατικής και ιδιωτικής δαπάνης για την κοινωνική ασφάλιση αυξάνει τους πόρους υπέρ της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.
Η κυβέρνηση στην προσπάθεια απόκρυψης του ταξικού χαρακτήρα του τερατουργήματος της, επιχειρεί να εμφανίσει σαν ήπια εκδοχή, το λιγότερο κακό και τελικά τη μοναδική φιλολαϊκή επιλογή ενάντια στις υπερβολές των δανειστών και το δήθεν συντεχνιασμό «όσων δε θέλουν να μοιραστούν το κόστος», με στόχο τον αποπροσανατολισμό, την συντεχνιακή εφήμερη «κινητοποίηση», τον κατακερματισμό και και τη διάσπαση με την καλλιέργεια αντιπαραθέσεων και του κοινωνικού αυτοματισμού.
  Η απάντηση των εργαζόμενων στην  επίθεση, που θα έχει διάρκεια και συνέχεια καθώς ακολουθούν η ιδιωτική ασφάλιση, τα επαγγελματικά ταμεία δεν μπορεί παρά να είναι ο ταξικός, διαρκής, πολύμορφος αγώνας:
●  Με την ανάπτυξη όλων των απαραίτητων μορφών, που θα συνενώσουν την οργή και την ανάγκη αποφασιστικής αναμέτρησης με την αντιδραστική και βάρβαρη αντι-ασφαλιστική τομή που επιχειρείται.
●  Με τη σύνδεση της πάλης για την κοινωνική ασφάλιση με την πάλη ενάντια στην ανεργία, για μόνιμη σταθερή δουλεία, για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής και μαύρης εργασίας για ανάπτυξη σε όφελος του λαού, για καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
●  Με την ενότητα, την προώθηση αγωνιστικού μετώπου  εργαζόμενων, μεσαίων στρωμάτων, φτωχής και μεσαίας αγροτιάς.


Για να μην περάσει το ασφαλιστικό και να ανατραπεί συνολικά η επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Να μην γίνουν οι εργαζόμενοι υποχείρια της επέλασης του νεοφιλελευθερισμού της «νέας ελπίδας» Μητσοτάκη με όρους συντεχνιακής διαμαρτυρίας, διεκδίκησης εξαίρεσης, να μην καταλήξουν στην ενέδρα της φασιστικής ακροδεξιάς.
Να αναδειχθεί η ανάγκη και η δυνατότητα ενός άλλου δρόμου χωρίς μνημόνια και χρέος, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, σε ρήξη με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.


Κοινωνική ασφάλιση, ικανοποιητικές συντάξεις, αξιοπρεπείς μισθοί για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους και  χρέος, ευρωζώνη και ΕΕ είναι αδύνατον να συνυπάρξουν.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα για τη ζωή που μας ανήκει.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 4 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ
 Ταξική Συμπόρευση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου