Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ανακοινώσεις για τις απολύσεις περισσοτέρων των 40 εργαζομένων στον ΑΝΤ1

"Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 προβαίνει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων.
Πετάει στο δρόμο δεκάδες απλούς εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, που δούλευαν στο σταθμό πολλά χρόνια!!!
Τη στιγμή που το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε δημόσια διαβούλευση ο ΑΝΤ1 αντιδρά και απαντά με την «εκτέλεση» του προσωπικού του!!!
Δεν θα αφήσουμε να γίνουμε όμηροι και θύματα μιας εκδικητικής συμπεριφοράς για ένα νομοσχέδιο που δεν θέλουν!!!
Δεν θα αφήσουμε τα ιδιωτικά κανάλια να μετρήσουν απολυμένους που πιθανόν να αγγίξουν σε αριθμό αυτών τις Ε.Ρ.Τ.!!!
Τόσα χρόνια δεν μας έκαναν ποτέ μετόχους στα κέρδη τους!
Δεν θα μας κάνουν τώρα θύματα στην δική τους κρίση!!!
ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!!
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ!!!"
Ε.Τ.Ι.Τ.Α.
 
"Το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΑΝΤ1 γιατί αποφάσισε ότι για να «σωθεί» πρέπει να πετάξει στον δρόμο 40 εργαζόμενους. Έτσι εννοούν αυτοί την διάσωση της εταιρίας τους, την διάσωση των κερδών τους.
Δυστυχώς οι συνάδελφοι του ΑΝΤ1 δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε και οι τελευταίοι. Αυτή είναι η λειτουργία του κεφαλαίου, αυτή είναι η λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας που δεν αλλάζει με την εναλλαγή των κυβερνήσεων. Ποτέ δε μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, αξιώνουν όμως να υποστούμε τις ζημιές τους.
Κι εμείς στα πρακτορεία Τύπου βιώνουμε ανάλογη επίθεση. Οι διοικήσεις, τρομοκρατώντας και απειλώντας, «σπρώχνουν» τους εργαζόμενους προς την έξοδο, αμφισβητούν συνολικά τη Συλλογική Σύμβαση και τα δικαιώματά μας. Από την πείρα μας έχουμε καταλάβει ότι ο μόνος δρόμος αντίστασης περνάει μέσα από την οργανωμένη πάλη και τον αγώνα που θα αποκρούει την επίθεση αλλά και θα αμφισβητεί συνολικά τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις τους  και την εξουσία τους.
Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του ΑΝΤ1. Είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε και έμπρακτα όπου μας ζητηθεί." 
Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών


Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ αποφάσισαν την κήρυξη 6ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» και στην ιστοσελίδα “www.antenna.gr”, για σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, από τις 18.00 έως τις 24.00, ως συμπαράσταση στις άδικες απολύσεις τεχνικών του σταθμού.
Οι Διοικήσεις των Ενώσεων ζητούν την άμεση ανάκληση των απολύσεων και καλούν την εργοδοσία να εγκαταλείψει τις αντεργατικές πρακτικές της, επισημαίνοντας ότι η καταπάτηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή σε οποιοδήποτε ΜΜΕ.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ: ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου