Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

"Depression era" - Στην εποχή της ύφεσης

https://m1.behance.net/rendition/modules/136362479/disp/da14929e534c7351dac5f7a6c805e293.jpg 
Η Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας ΗΔΥΦΩΣ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ φιλοξενεί στην Πάτρα, με τη μορφή Βιντεοπροβολής, το έργο της κολεκτίβας Depression Era, με τίτλο «Depression Era: Στην Εποχή της Ύφεσης».
Την Τετάρτη 13 Μαϊου 2015, στις 19:00, στην Αίθουσα Παρουσιάσεων της Αγοράς Αργύρη, ο Πέτρος Μπαμπασίκας, επιμελητής του project και ο Παύλος Φυσάκης, φωτογράφος - μέλος της κολλεκτίβας, θα παρουσιάσουν τμήμα του project που εκτέθηκε φέτος στο Μουσείο Μπενάκη και θα μιλήσουν για τις εμπειρίες τους από την τριετή ενασχόληση με αυτό.
Το συλλογικό έργο Depression Era κατοικεί στο αστικό και κοινωνικό τοπίο της κρίσης. Καταγράφει – μέσα από εικόνες και κείμενα - την ελληνική πόλη και τις παρυφές της, ιδιωτικές ζωές που βρίσκονται στο περιθώριο, την κατάρρευση του Δημόσιου και την ανάδυση των Κοινών, στιγμιότυπα της καθημερινότητας που συνήθως μένουν «κάτω από την επιφάνεια». Το Depression Era προσπαθεί να κατανοήσει και να αποτυπώσει με καθαρή ματιά, τον κοινωνικό, ιστορικό και οικονομικό μετασχηματισμό που συντελείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.
Φιλοδοξεί να αποτυπώσει –μέσα από εικόνες και κείμενα- γεγονότα και καταστάσεις που είναι χαρακτηριστικές της περιόδου ύφεσης, και που αφορούν όχι μόνο στην οικονομική αλλά και στην πολιτική, ιδεολογική, ηθική και αισθητική κρίση και τις ραγδαίες μεταβολές που αυτή προκαλεί στην ελληνική κοινωνία, καθώς διαμορφώνεται ένα ριζικά νέο τοπίο στο μετέωρο του σοκ και της αναζήτησης ενός νέου οράματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου