Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, για τον κ.Πανούση

http://2.bp.blogspot.com/-UXbLw9mg_Tw/UvkpHW2Fi9I/AAAAAAAAABc/kOMK2idI1Z8/s1600/%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CF%258C%25CF%2584%25CF%2585%25CF%2580%25CE%25BF24769.jpg 
ΚΥΡΙΕ ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!
Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τον άδικο χαμό ενός μικρού κοριτσιού, έχει εξαπολυθεί μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε οτιδήποτε βάσει νόμου κατοχυρώνεται ως απαραβίαστο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου που τελεί υπό κράτηση και πρόκειται να δικαστεί. Σε πλήρη σύμπνοια, οι συνήθεις ύποπτοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης, έγκριτοι και μη ψυχίατροι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας αλλά και ο Υπουργός ΠροΠο με δηλώσεις, πράξεις και παραλείψεις τους πυροδοτούν εντάσεις, επιβάλλουν συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού και προωθούν την αυτοδικία ως το καταλληλότερο μέσο επίλυσης διαφορών για τις οποίες σε συνθήκες Δημοκρατίας τον τελικό λόγο θα έπρεπε να έχει η Δικαιοσύνη. Και αν η τρομολαγνεία, η αμετροέπεια, ο κανιβαλισμός και η παραβίαση της επαγγελματικής δεοντολογίας συνιστούν πλέον καθημερινή πρακτική για τα περισσότερα ΜΜΕ, δεν μπορούμε να συνηθίσουμε την ίδια αποκρουστική συμπεριφορά όταν εκπορεύεται από το Υπουργείο ΠροΠο, και μάλιστα από τα πλέον επίσημα χείλη.
Κατηγορούμε, επομένως κι εμείς με τη σειρά μας, τον αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Πανούση για:

- προτροπή σε τέλεση εγκληματικών πράξεων διά της αυτοδικίας

- κατάργηση του τεκμηρίου της αθωότητας

- καταστρατήγηση του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη

- εγκωμιασμό της θανατικής ποινής

- όξυνση των ρατσιστικών αντανακλαστικών

- εξευτελιστική μεταχείριση υπόδικου μέσω της έκθεσης σε λιντσάρισμα

- προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
 
Κύριε Πανούση, οι κρατούμενοι αυτής της χώρας δεν είναι εκτελεστικά όργανα ακατέργαστων ενστίκτων για αυτοδικία και ανάθεσης επιβολής της θανατικής ποινής. Από την πλευρά μας, σας καλούμε να το ξανασκεφτείτε και να προτιμήσετε, όπως επιβάλλει το αξίωμά σας, την πιο ανθρωπιστική λύση της παραίτησης.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Πηγή:tokeli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου