Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

"Μεγάλος Αδελφός" σε Γαλλία και Καναδά

http://www.cromo.com.uy/wp-content/uploads/2013/01/esta-es-580x360.jpgΓαλλία:Την απειλή «μαζικής παρακολούθησης» δημιουργεί το νέο νομοσχέδιο που υιοθέτησε η γαλλική βουλή για τις υπηρεσίες πληροφοριών, υποστηρίζουν οι επικριτές του. Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τηλεφωνικές υποκλοπές, κρυφά μικρόφωνα και άλλες συσκευές παρακολούθησης χωρίς να είναι απαραίτητα τα δικαστικά εντάλματα.
Καναδάς: Τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο ενέκρινε την Τετάρτη η Βουλή της Οτάβας. Το νομοθέτημα αυξάνει σημαντικά τις εξουσίες των μυστικών υπηρεσιών του Καναδά, οι οποίες πλέον αποκτούν δυνατότητες παρακολούθησης των δραστηριοτήτων των πολιτών στο Διαδίκτυο δίχως προηγούμενο, αλλά και δικαιοδοσία να κατασκοπεύουν στο εξωτερικό.
Τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο ενέκρινε την Τετάρτη η Βουλή της Οτάβας. Το νομοθέτημα αυξάνει σημαντικά τις εξουσίες των μυστικών υπηρεσιών του Καναδά, οι οποίες πλέον αποκτούν δυνατότητες παρακολούθησης των δραστηριοτήτων των πολιτών στο Διαδίκτυο δίχως προηγούμενο, αλλά και δικαιοδοσία να κατασκοπεύουν στο εξωτερικό. - See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000008722/Astunomiko-kratos-o-Kanadas-kai-me-tin-boula#sthash.1ZH9i3ao.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου