Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Τα 10 επαγγέλματα (στην Αμερική) με τους πιο επιρρεπείς στο αλκοόλ, εργαζόμενους

http://popaganda.gr/wp-content/uploads/2015/05/14901-nf1usl.jpg 
Η Αμερικανική κυβέρνηση έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα κατάλογο με τους κλάδους επαγγελμάτων, στα οποία οι εργαζόμενοι παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και εθισμού σε αυτό. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν από τη Γραμματεία Κατάχρησης Ουσιών και Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας της Αμερικής. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο φορέας που ήταν υπεύθυνος για τη διεξαγωγή της έρευνας (Statista.com), τον υψηλότερο «κίνδυνο» για στροφή στο αλκοόλ διατρέχουν οι εργαζόμενοι σε επαγγέλματα σχετικά με εξορύξεις μεταλλευμάτων καθώς το ποσοστό τους αγγίζει το 17,5% των εργαζομένων. 
Έπονται, αμέσως μετά, με ποσοστό 16,5% οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα, ενώ όσοι εργάζονται στο τομέα της στέγασης και της εστίασης ( π.χ ξενοδοχεία, εστιατόρια) εμφανίζουν ένα ποσοστό της τάξης του 11,8%. Ακολουθούν οι υπόλοιποι κλάδοι επαγγελμάτων κατά σειρά, όπως δείχνει ο παρακάτω σχετικός πίνακας. Αξίζει να επισημάνουμε πως οι λιγότερο επιρρεπείς στο να εμφανίσουν εθισμό στο αλκοόλ φαίνεται να είναι οι εκπαιδευτικοί και οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, εμφανίζοντας ένα ποσοστό λιγότερο του 5%...πηγή:popaganda

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου