Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Αγανακτισμένοι δικαιούχοι εργατικών κατοικιών κατέλαβαν γραφεία του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα


http://www.newsbomb.gr/media/com_news/story/2015/03/02/562262/main/oaed-thumb-large.jpg 
Σε κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα προχώρησαν, από το πρωί, οι δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών Αγ. Ιωάννη, οι οποίοι επί πέντε χρόνια ζητούν απεγνωσμένα την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοση του οικισμού στις 176 οικογένειες, οι οποίες περιμένουν να μπουν στα σπίτια τους.
Το πρόβλημα της μη αποπεράτωσης του έργου, αφορά κυρίως το αποχετευτικό και την ηλεκτροδότηση του οικισμού. Για το ζήτημα, έχουν γίνει συναντήσεις αντιπροσωπείας των δικαιούχων με τον δήμαρχο, ενώ έχουν κατατεθεί κατά καιρούς οκτώ επερωτήσεις στη Βουλή από τους βουλευτές της Κέρκυρας.
Η εκπρόσωπος των δικαιούχων Ανδριάνα Κοσκινά, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, είπε πως η απόγνωσή τους ξεχειλίζει και ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίζουν την κατάληψη μέχρι να δοθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης του έργου. Μάλιστα, αποκάλυψε πως επτά δικαιούχοι που με κόπο και αγώνα ζωής κατάφεραν να πάρουν ένα σπίτι, δεν θα το χαρούν ποτέ γιατί πέθαναν, ενώ πρόσθεσε: «Υπάρχουν οικογένειες δικαιούχων στην κατηγορία των ΑμεΑ, οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να έχουν το σπίτι τους, που πλήρωσαν με τις εισφορές και είναι ειδικά κατασκευασμένο για άτομα με ειδικές ανάγκες».
Οι δικαιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να δοθούν άμεσες λύσεις...πηγή:ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου