Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση της ΑΣΕ-ΟΤΕ για τις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ.

http://www.ase-ote.gr/wp-content/uploads/2015/03/afisa-ekloges-2015-soible.jpg 

Στις εκλογές της ΠΕΤ-ΟΤΕ δεν ψηφίζεις μόνο για το σωματείο.

    Συναδέλφισσα- φε:
Είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται μετά την κυβερνητική αλλαγή και μετά από μια οδυνηρή μνημονιακή διαδρομή.
Πολλοί περιμένουν να δουν και να εκμεταλλευτούν το αποτέλεσμα ακόμα και εκτός Ελλάδας.
Οι εκλογές γίνονται σε μια τεράστια επιχείρηση που έχει αγκιστρώσει το γερμανικό κεφάλαιο.

Τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ είμαστε το πειραματόζωο, αποτελούμε το μοντέλο, μας χρησιμοποιούν σαν το τυράκι για να βάλουν και τις άλλες επιχειρήσεις και υποδομές στη ΔΕΗ, στον ΟΣΕ, στην ΕΥΔΑΠ, στα Λιμάνια, στα Αεροδρόμια, μέσα στη φάκα του γερμανικού επεκτατικού κεφαλαίου.
Συνάδελφε, εσύ που δεν ψήφισες ποτέ την ΑΣΕ, όπου και αν βρίσκεσαι, στην Αθήνα και ιδιαίτερα στην επαρχία, αυτή την φορά επιβάλλεται να την ψηφίσεις όχι μόνο γιατί σε κέντρα της Αθήνας μας ξέρουν και μας βλέπουν καθημερινά σαν εργαζόμενους και σαν συνδικαλιστές και οι συνάδελφοι μας ψηφίζουν σε ποσοστά πάνω από 40%, αλλά επειδή παλεύουμε για τα εργατικά δικαιώματα και για να ξαναγίνει ο ΟΤΕ δημόσιος και κοινωνικός, αποτελούμε τον μοναδικό αντίπαλο και το μαύρο πρόβατο για την γερμανική εργοδοσία και τους υποτακτικούς της.
Ιδιαίτερα τους συμβιβασμένους και υποτακτικούς εργατοπατέρες που ξέχασαν την ιστορική διαδρομή και τις θυσίες των εργαζομένων τόσων γενεών που πάλευαν όχι μόνο για εργατική χειραφέτηση αλλά και για κοινωνική δικαιοσύνη και για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα του ελληνικού λαού.
Αυτούς που έσβησαν από τη σημαία του σωματείου όλους τους αγώνες και τα συνθήματα για ένα δημόσιο και κοινωνικό ΟΤΕ.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕΤ-ΟΤΕ κάθε τόσο προσβάλλεται η μνήμη του ήρωα της αντίστασης Δημοσθένη Γεωργίου -πρώτου πρόεδρου της τηλεφωνικής που δολοφόνησε το μετεμφυλιακό κράτος των δοσιλόγων- από τις τοποθετήσεις μερικών εργατοπατέρων που γλύφουν με τις τοποθετήσεις τους, την μπότα του γερμανικού κεφαλαίου.
Στα υπόγεια της Κωλέτη βρίσκεται πεταμένη η πλάκα με τα ονόματα των 17 εκτελεσθέντων απεργών της πρωτομαγιάτικης απεργίας που εκτελέστηκαν στις 7 Μάη του 1944 από τους Ναζιστές. Θέλουν να κρύψουν, να εξαφανίσουν, να διαστρεβλώσουν την ιστορία, να μας αποκόψουν από τις ρίζες μας, να καλλιεργήσουν την ηττοπάθεια, τον συμβιβασμό και την οσφυοκαμψία για τους εργαζόμενους.
Είναι κατάντημα να βρίσκεται η ΠΕΤ-ΟΤΕ με τέτοια ηγεσία. Δεν ψηφίζεις λοιπόν μόνο για τη διοίκηση του σωματείου, ψηφίζεις για να δώσεις το στίγμα για μια άλλη πορεία αντάξια με την ιστορική πορεία της δράσης μας και του ιστορικού μας σωματείου της ΠΕΤ-ΟΤΕ.
Η ψήφος σου πρέπει να είναι ένα ισχυρό ΟΧΙ στους εκβιασμούς του γερμανικού κεφαλαίου και στους εκπροσώπους της Μέρκελ και του Σόιμπλε που εκβιάζουν τον Ελληνικό λαό και μας κουνάνε το δάχτυλο.
Ψηφίζεις όμως και για άλλους λόγους. Τις μέρες αυτές «μεταφέρουν» 950 εργαζόμενους στα call centers από την OTEplus στην E-value.
Όταν η ΑΣΕ φώναζε και προειδοποιούσε, αυτοί και οι συνάδελφοί τους μόνιμοι ψήφισαν κατά 85% τις μνημονιακές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στις εκλογές του ΠΑΣΕ τον Δεκέμβρη.
Σήμερα καταγγέλλουν δικαιολογημένα και οδύρονται που τους πούλησαν.
Τι θα γίνει αν αύριο η γερμανική εργοδοσία ισχυροποιηθεί με την ψήφο σου και αρχίσει τις απολύσεις; Ήδη έχουμε τις πρώτες 14 απολύσεις και τόσο η ΠΕΤ όσο και η ΟΜΕ-ΟΤΕ όχι μόνο δεν έχουν να πουν κάτι αλλά ούτε μια ανακοίνωση δεν έχουν βγάλει μέχρι σήμερα.
Αν επιχειρήσει να μεταφέρει όλους τους τεχνικούς του ΟΤΕ που ήδη μας έχουν υποβαθμίσει σε μια άλλη εταιρεία εκτός ΟΤΕ όπως είναι στα σχέδια τους;
Ποιος θα σε υπερασπιστεί; Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚΕ ή Συναδελφική Αλληλεγγύη όπως λέγεται σήμερα και τα υπόλοιπα τους, οι υποτακτικοί τους;
Το πάθημα των συναδέλφων μας στα call centers αποτελεί τραγικό παράδειγμα και δεν πρέπει να επαναληφθεί. Δεν σου ταιριάζει ο ρόλος του κοψοχέρη και της μωρής παρθένας.
Ψηφίζοντας ΑΣΕ λοιπόν ψηφίζεις και για τον εαυτό σου, ψηφίζεις για όλους τους εργαζόμενους.
Μην ρισκάρεις τη θέση εργασίας σου και όσα εργατικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.
Εμείς κλείσαμε την OTEplus και αυτοί μετέφεραν τους μισθούς της OTEplus μέσα στον ΟΤΕ και μας απειλούν όλους με άλλη υποβάθμιση των μισθών μας.
Εμείς παλεύαμε μέχρι τελευταία στιγμή για την ένταξη των συναδέλφων μας της OTEplus με μισθούς ΟΤΕ και αυτοί χυδαιολογούν ακόμα, θαυμάστε τους:
•  Η ΔΑΚΕ λέει ότι, ΕΣΚ, Αγ. Συνεργασία, «Ακομμάτιστοι» και ΑΣΕ ψήφισαν όχι στην ένταξη της OTEplus στον ΟΤΕ!
•  Η ΠΑΣΚΕ, η ΕΣΚ και η Αγ. Συνεργασία λένε ότι, η ΑΣΕ δεν συμμετείχε στην λήψη της απόφασης!!
•  Το μόρφωμα των «ακομμάτιστων» ότι, ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ και ΑΣΕ ψήφισαν την σύμβαση!!!
Λοιπόν τι κάναμε, ψηφίσαμε ή καταψηφίσαμε; Φάσκουν και αντιφάσκουν, θα μας τρελάνουν τελείως.
Αυτά λένε επίσημα στις ανακοινώσεις τους, γιατί στις ανεπίσημες χυδαιολογούν και στοχοποιούν τον μεγάλο τους αντίπαλο την ΑΣΕ.
Έχουν μοιραστεί τους ρόλους, ούτε σ’ αυτό δεν διαφέρουν, συνεταιράκια μέχρι τέλους.
Η ΕΣΚ μάλιστα -κατάντημα για μια αριστερή παράταξη- κατηγορεί τα στελέχη της ΑΣΕ που έχουν συνδικαλιστική απαλλαγή ότι δουλεύουν απογευματινή βάρδια ενώ οι δικοί τους και όλοι οι άλλοι δεν δουλεύουν καθόλου!
 Δεξιοί και αριστεροί εργατοπατέρες είναι ικανοί να σκοτώσουν τον πατέρα και την μάνα τους και να ζητήσουν επιείκεια γιατί είναι ορφανοί.
Έχουν μοιραστεί τους ρόλους όλοι μαζί, διαμορφώνουν μια ΣΣΕ και μετά άλλοι την ψηφίζουν και άλλοι την καταψηφίζουν.
   Η ΑΣΕ τους χάλασε την σούπα, δεν έπαιξε το συνηθισμένο παιχνίδι.
Αλληλοκαταγγέλλονται, ψηφοθηρούν και μετά αλληλοψηφίζονται και συνεχίζουν, συνεταιράκια μέχρι τέλους.
Θα θέλαμε να είχαμε συμμάχους στην πάλη μας και από τις παρατάξεις που αυτοαποκαλούνται αριστερές, Αγωνιστική Συνεργασία και ΕΣΚ, να έχουμε κοινή δράση παρά τις διαφορές μας.
Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφεύγαμε να απαντήσουμε όταν δεχόμασταν υπόγειες επιθέσεις και συκοφαντίες ιδιαίτερα από τη δεύτερη.
Δυστυχώς όμως ο πολύχρονος συγχρωτισμός τους με τις παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού τις έχει κάνει ίδιες. Μόνο τους μέλημα οι καρέκλες και ο αποκλεισμός της ΑΣΕ.
Έκλεβαν πάντα την έδρα μας από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Η Αγωνιστική Συνεργασία με επιλήψιμες συμμαχίες με το φαιό μόρφωμα των «ακομμάτιστων», η ΕΣΚ με την ωμή και ανίερη συμμαχία με την ΔΑΚΕ!
Όσοι συναγωνιστές, κουμουνιστές ή αριστεροί νομίζετε ότι υπερβάλουμε ψάξτε το, scripta manent.
Καλέστε τους να δεσμευτούν ότι δεν θα το ξανακάνουν, ότι δεν θα ξαναψηφίσουν ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στα προεδρεία και μόνο τότε ξαναψηφίστε τους.
Η ψήφος σας και σ’ αυτές τις παρατάξεις δεν στέλνει κανένα μήνυμα, τις επιβραβεύει να συνεχίσουν να συμπορεύονται με τις εργοδοτικές και μνημονιακές παρατάξεις.
   Συνάδελφε, δώσε τέλος με την ψήφο σου σ’ αυτή την κωμωδία.
•Στάσου όρθιος, βγάλ’ τους τη γλώσσα.
•Ταχυδρόμησε την δική σου απάντηση να φτάσει μέχρι το Βερολίνο την έδρα της D.T και της Siemens.
•Στείλε το δικό σου ΟΧΙ στα νάιν του Σόιμπλε."

Ψήφισε ΑΣΕ

Συντονίσου μαζί μας!

    -Για να πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση!

    -Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα!

Εμείς δεν θα συνθηκολογήσουμε!

Αθήνα: 02-03-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου